Navigatie overslaan

Carbohydrate Competence Center

Aardappelen bron HZPC

Het Carbohydrate Competence Center (CCC) in Groningen wil hoogwaardige kennis op het gebied van koolhydraten genereren, ontwikkelen en delen om innovatie te bevorderen en bij te dragen aan een gezonde en duurzame samenleving. Het CCC is een aantrekkelijke partner voor innovatie op alle gebieden waar koolhydratendeskundigheid relevant is. Als open organisatie verwelkomen wij graag nieuwe partners met expertise en innovatiewensen op koolhydraatgebied. U kunt deelnemen aan CCC onderzoek maar u kunt ook lid worden van het CCC kennisnetwerk.

NEDERLAND TOONAANGEVEND IN KOOLHYDRATENONDERZOEK
Koolhydraten spelen een grote rol in gezonde voeding en als bron van nieuwe materialen en chemicaliën. Sectoren waarin koolhydraten van belang zijn omvatten maar liefst 48% van de Nederlandse export. Het is dan ook niet toevallig dat Nederland het internationaal toonaangevende Carbohydrate Competence Center (CCC) huisvest.

Het CCC is een samenwerkingsverband waarin de Rijksuniversiteit Groningen en Wageningen University & Research centre samen met andere kennisinstellingen en een groot scala aan bedrijven werken aan excellent vraag gestuurd, fundamenteel wetenschappelijk koolhydratenonderzoek. Sinds de oprichting van het CCC zijn er al 24 onderzoeksprojecten afgerond met een budget van € 28 miljoen. Momenteel zijn drie onderzoeksprojecten in uitvoering met in totaal een budget van € 8 miljoen waarvan 50% gefinancierd vanuit bedrijven. Deze onderzoeksprojecten komen deels voort uit partnerships met organisaties zoals NWO en andere initiatieven.

Carbohydrate Competence Center