Navigatie overslaan

Innovatiecentrum Agrifood

Avebe Innolab NPOE RVO Reginar Photography High Res 9 min

In september 2018 is het Innovatiecentrum Avebe op de Zernike Campus Groningen officieel geopend. In het innovatiecentrum, met onder meer een laboratorium, een proeffabriek, kantoren en een klanteninnovatiecentrum werken medewerkers van Avebe aan innovaties op het gebied van aardappelzetmeel en aardappeleiwit.

In het innovatiecentrum, met onder meer een laboratorium, een proeffabriek, kantoren en een klanteninnovatiecentrum werken medewerkers van Avebe aan innovaties op het gebied van aardappelzetmeel en aardappeleiwit.

Naast eigen ruimte voor kantoren en onderzoek, is er in het gebouw ook ruimte voor start-ups in het Innolab Agrifood, ontwikkeld door Campus Groningen en partners. Innolab Agrifood stimuleert en faciliteert ondernemerschap. Het biedt labfaciliteiten, maar ook business support onder andere op het gebied van business development, strategie, intellectueel eigendom en patentering. Dit Innolab biedt mogelijkheden voor studenten en innovators om eigen initiatieven verder te ontwikkelen.

Avebe heeft al haar bestaande labfaciliteiten verhuisd naar het nieuwe gebouw op Zernike Campus in Groningen. De Groningse kennisinstellingen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG), UMCG en Hanzehogeschool Groningen zorgen voor een sterke link als het gaat om samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Innovatiecentrum Bio Economie