Menzis

“Menzis koestert Groningse roots”

Menzis is de enige zorgverzekeraar met Groningse roots. En die moeten gekoesterd worden, vindt Ruben Wenselaar, lid van de Raad van Bestuur van de verzekeraar. “Groningen is belangrijk voor ons. De Groningse verzekeraars waar Menzis uit ontstaan is, zitten hier al tientallen jaren, onze klanten wonen in de buurt en veel van onze medewerkers komen uit het Noorden.”

Die klanten, daar draait het uiteindelijk om. De reden waarom Menzis kiest voor Groningen, ligt dan ook voor de hand. "We willen dichtbij hen zitten en makkelijk toegankelijk zijn. We willen midden in de samenleving staan", aldus Wenselaar.

Niet alleen de klanten, maar ook de gunstige arbeidsmarkt in het Noorden is voor Menzis een goede reden om Groningen als vestigingsplaats te koesteren. "Het is hier zeker makkelijker om personeel te vinden dan in de Randstad", zegt Wenselaar. "Vooral voor de avonduren en in piektijden is het belangrijk dat we snel krachten in kunnen schakelen in ons servicecentrum. Groningen is een prachtige studentenstad, en studenten vinden het vaak heel aantrekkelijk om buiten kantooruren te werken. Zo'n periode zit er nu ook weer aan te komen omdat de nieuwe polissen binnenkort weer verstrekt worden. We krijgen dan vaak vragen van klanten over de veranderingen."

Wat er verder zo mooi is aan Groningen? "Er is hier natuurlijk weinig fileleed, en het is er aantrekkelijk wonen vanwege de ruimte en de relatief lage prijzen. Maar niet alleen dat; we hebben ook een geweldig sportklimaat. Niet alleen dankzij FC Groningen die wij al jaren sponsoren en die het de laatste tijd heel erg goed doet, maar ook bijvoorbeeld vanwege het hardloopevenement de '4 Mijl van Groningen'. Wij vinden het belangrijk om het bewegen te stimuleren. Daarom sponsoren we ook de 4 Mijl van harte. Het is heel leuk om te zien dat dat ook tot veel enthousiasme leidt binnen ons bedrijf; er doen de laatste jaren ontzettend veel collega's mee. En al die toeschouwers; dat is ook leuk. Ik denk dat er ieder jaar zeker 100.000 mensen op de been zijn."

Noorderpoort

ROC Noorderpoort staat midden in de regio. We versterken de regio al meer...

Virol

Virol verzorgt in het Noorden van Nederland de inzameling en verwerking...

Google

‘Groningen en Google vormen een uitstekende match’