Basicly

Basicly gelooft in twee dingen: de onmisbaarheid van de leerkracht en het belang van sterk ontwikkelde digitale kennis en vaardigheden. Die twee kernwaarden maken Basicly tot wat het vandaag is: een online leeroplossing die scholen in staat stelt om hun leerlingen digitaal geletterd te maken.

Het succesverhaal

Het begon allemaal bij het vraagstuk dat oprichters Vincent en Robert voorgeschoteld kregen in het kader van het Honours College aan de Hanzehogeschool. Zij moesten samen bedenken hoe ze de vijver met digitaal vaardige jongeren in Noord-Nederland konden vergroten. Hiervoor bedachten ze een plan; via evenementen en workshops kinderen enthousiast maken over technologie. Maar, enkel enthousiasme bleek niet genoeg om mee te kunnen in de digitale wereld. Een digitale samenleving vraagt uiteindelijk om digitaal geletterde burgers. Daarom veranderde Basicly zijn aanpak. Het team liet workshops links liggen en ontwikkelde een online platform met lesmateriaal voor digitale geletterdheid voor het po en vo. De mooie opdracht van Vereniging Kansrijke Groningers om zo’n 100 scholen in Noord- en Midden-Groningen te begeleiden bij de implementatie van digitale geletterdheid, bracht het balletje daarna écht aan het rollen.

Dankzij die praktijkervaring en input van scholen, is het kleine Basicly van de Oosterstraat in nog geen vijf jaar tijd uitgegroeid tot een snelgroeiende onderneming in de Mediacentrale. Anno 2021 mag de organisatie zich autoriteit noemen op het gebied van digitale geletterdheid in het onderwijs. Met haar online leeromgeving, begeleiding en persoonlijke aanpak, wil de startup het huidige onderwijslandschap in heel Nederland structureel veranderen en elke leerkracht in staat stellen om op die innovatiekar te springen.


Waarom Basicly?

Scholen worstelen vaak met de praktische invulling van digitale geletterdheid. De wil en het enthousiasme zijn er wel, maar hoe pak je zoiets structureel aan? Basicly probeert dit complexe onderwerp terug te brengen naar de basis. Zonder al te veel poespas of voorbereidingswerk moet elke leerkracht kunnen werken aan digitale geletterdheid in de klas. Of ze nu een digitaal wonder zijn of niet.


Wist je dat?

Basicly begeleidt in opdracht van Vereniging Kansrijke Groningers op dit moment 101 scholen in het aardbevingsgebied bij het succesvol implementeren van digitale geletterdheid in hun curriculum. Dat maakt van dit project het grootste onderwijsproject op het gebied van digitale geletterdheid in Nederland . Elke school volgt een op maat gemaakt traject en krijgt daarbij persoonlijke begeleiding van een Basicly buddy. In totaal werken daardoor zo’n 12.000 kinderen in de regio aan hun digitale kennis en vaardigheden.

Ga voor meer informatie naar www.basicly.co

Convident

Bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen succesvol laten groeien...

Wees welkom

Ben jij een Digital Innovator uit Groningen en hoor jij thuis in dit rijtje?...

Conversies.nl

Meer online aanvragen en bestellingen genereren, dat is waar ze goed in...