DUO

Als onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, is DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) als uitvoerend orgaan verantwoordelijk voor de studiefinanciering en terugbetaling van leningen van studenten van MBO tot WO. Het hoofdkantoor zit in Groningen en DUO houdt in totaal de gegevens van 4,8 miljoen studenten en oud-studenten bij.

Het succesverhaal

DUO regelt alles van studiefinanciering tot afbetaling, onderwijsbeleid en accreditatie, maar is ook verantwoordelijk voor een deel van het integratie- en naturalisatieproces van immigranten. De instelling behandelt een enorme hoeveelheid informatie, die natuurlijk behoorlijk privacygevoelig is. Zoveel privacygevoelige data betekent een hoop verantwoordelijkheid. De data systemen van DUO dateerden nog van 1986, dus het werd hoog tijd voor vernieuwing.

Grootste IT-project

Die vernieuwing kwam in april 2018, toen DUO begon met het grootste IT project in haar geschiedenis: een nieuw systeem voor al die gegevens, wat natuurlijk een enorme uitdaging was. Daarom ging DUO voor de zekerheid een maand lang offline, om ervoor te zorgen dat alle data veilig overgezet kon worden naar het nieuwe systeem en alles uitvoerig getest kon worden voordat het live ging. En met succes.

Waarom Duo?

Wat veel mensen niet weten, is dat DUO hard op weg is om een van de grootste en meest innovatieve ICT werkgevers van Noord-Nederland te worden. De instelling staat in de voorhoede als het gaat om digitale innovatie bij de overheid en is de komende jaren op zoek naar maar liefst 200 nieuwe medewerkers voor de toekomstige ICT projecten.

Bekijk hier de vacatures

Basicly

Basicly gelooft in twee dingen: de onmisbaarheid van de leerkracht en het...

Convident

Bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen succesvol laten groeien...

Wees welkom

Ben jij een Digital Innovator uit Groningen en hoor jij thuis in dit rijtje?...