Frank

Je kunt het zo gek niet bedenken, of Frank (vroeger bekend als Experty) verkoopt het. Zoek je een barglobe, telescoop, verrekijker of landkaart? De kans is groot dat Frank, een van de snelst groeiende bedrijven in Europa, het kan leveren. Het bedrijf heeft meer dan 500 webwinkels in 15 verschillende landen en verkoopt producten die niet overal even makkelijk te vinden zijn.

Het succesverhaal

Frank werd opgericht door Benjamin Derksen en Reinier de Jonge. In plaats van direct te concurreren op prijs met partijen als Coolblue of Wehkamp, specialiseren ze zich in nicheproducten. Met andere woorden: producten die je niet op de hoek van elke straat koopt, maar alles komt wel uit hetzelfde Groningse magazijn. In elk land is een overkoepelende website, voor Nederland is dat frank.nl en in andere landen bijvoorbeeld checkfrank.de. Dankzij deze tactiek zijn ze heel goed vindbaar in Google, omdat mensen op hele specifieke producten zoeken. Bovendien heeft Frank een heel aanbod wat niet overal te vinden is.

Exponentiële groei

Sinds hun allereerste webshop is Frank de afgelopen jaren exponentieel gegroeid. Ze stonden vijf jaar achtereen in Deloitte’s top 50 van snelst groeiende bedrijven in Nederland en Europa. De allereerste medewerker begon in 2008 en tegenwoordig werken er 150 mensen, met nog een hele rits aan open vacatures. De gemiddelde leeftijd ligt bij Frank ook onder de 30. Ook voor de komende jaren heeft Frank ambitieuze groeiplannen: ze willen uitbreiden van 8 naar 27 landen.

Wat maakt FRANK awesome?

Frank is één van de snelstgroeiende e-commerce bedrijven van Nederland en wil meer. Deze groei biedt veel kansen voor jou! Groei je mee met het jonge team? Het lijkt Frank super om jou te mogen verwelkomen aan Frank's bar of tegen jou te strijden in één van de competities aan de tafeltennis- of airhockeytafel!

Wist je dat?

In zijn studententijd begon Reinier de Jonge met zijn eerste niche webshop voor afstudeercadeaus, met dingen als oude stadsplattegronden en andere producten die niet zo makkelijk in de winkel te vinden zijn. Daar bleek heel veel vraag naar, dus besloot hij om nog meer nicheproducten te gaan verkopen, met voor ieder product een eigen webwinkel. Dat liep een beetje uit de hand, en zo werd Frank geboren.

De enorme groei van de afgelopen jaren is niet onopgemerkt gebleven. Premier Mark Rutte vereerde het bedrijf in 2016 met een bezoekje en hielp zelfs mee met het inpakken van een paar pakketjes.

Open, eerlijk en transparant

De naam “Frank” is niet zonder reden gekozen. In het Engels betekent het open, eerlijk en transparant. Dat is precies hoe Frank zaken wil doen. Check daarom eerst Frank, voordat je een aankoop doet.

Bekijk hier de vacatures

Basicly

Basicly gelooft in twee dingen: de onmisbaarheid van de leerkracht en het...

Convident

Bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen succesvol laten groeien...

Wees welkom

Ben jij een Digital Innovator uit Groningen en hoor jij thuis in dit rijtje?...