Horus

Stropers vangen in Afrika, smokkelaars in Saudi Arabië en hooligans tijdens voetbalwedstrijden, het kan allemaal dankzij de 360 graden camera techniek ontworpen door Horus. Het bedrijf zit in Bedum, een klein dorp vlakbij Groningen, maar hun technologie wordt over de hele wereld gebruikt.

Het succesverhaal

Het bedrijf is in 2011 opgericht en maakte bijna gelijk een vliegende start. Horus stond in de top 100 van meest innovatieve mkb’s in 2013, 2014 en 2017 en telt momenteel 24 medewerkers, die indrukwekkende sensor software en hardware maken voor klanten wereldwijd.

De sensor- en camerasystemenkunnen gecombineerd worden met allerlei soorten software, zoals gezichtsherkenning en hittesensoren. Het is dan ook geen wonder dat het systeem van Horus gebruikt werd voor extra beveiliging tijdens de Nucleaire Top in 2014. Vorig jaar ontving Horus extra geld van de Economic Board Groningen om de groei te stimuleren. Horus heeft ook plannen om uit te breiden naar de VS en Thailand.

Wat doet Horus?

Horus, vernoemd naar het alziend oog oog uit de Egyptische mythologie, combineert video en sensor technologie met Geographical Information Systems, Deep Learning, Virtual Reality en Live Data Streaming om alles zo gedetailleerd mogelijk weer te geven.

Het bedrijf, opgericht door René Bolhuis, maakt niet alleen de wereld een stukje veiliger, maar hun hardware en software wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in de entertainmentwereld en om topsporters te helpen trainen.

Wist je dat?

Oprichter René Bolhuis werkte vroeger als brandweerman en merkte vaak dat gebouwplattegronden lang niet gedetailleerd genoeg waren. Hij besloot een 360 graden camera te kopen en zelf software te ontwikkelen om dingen gedetailleerd in kaart te brengen. Dat werkte ontzettend goed, dus besloot hij om een eigen bedrijf op te richten.

Bekijk hier de vacatures

Basicly

Basicly gelooft in twee dingen: de onmisbaarheid van de leerkracht en het...

Convident

Bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen succesvol laten groeien...

Wees welkom

Ben jij een Digital Innovator uit Groningen en hoor jij thuis in dit rijtje?...