Simplicate

Gerard en Peter werkten beide bij een consultancybureau. Ze merkten dat veel bedrijven moeite hadden met het vinden van goede bedrijfssoftware. Veel van die bedrijven voerden handmatig alles toe aan Excel Sheets, van klantgegevens tot factureren, en herhaalden dit voortdurend. In 2013 zetten de twee Simplicate op; in eerste instantie voor erbij, maar al gauw werkten Gerard en Peter fulltime in en aan Simplicate.

Het succesverhaal

Het geheim achter het succes van de software van Simplicate is niet alleen dat het super eenvoudig in gebruik is. De software werkt daarnaast namelijk heel goed samen met andere software. Bedrijven kunnen zelf kiezen welke en hoeveel features ze precies nodig hebben. In 2016 kreeg de start-up van Hager en Loode een investering van €1 miljoen van de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM).

Wist je dat?

Start-ups zijn een relatief nieuw begrip, maar spelen tegelijkertijd een steeds belangrijkere rol in de economie. Daarom heeft Simplicate, samen met Google en een paar andere (inter)nationale start-ups een speciale belangenvereniging opgezet. De Dutch Startup Association lobbyt bij de overheid voor start-up vriendelijke regelgeving, zoals salaris verruilen voor aandelen en belastingvoordeel voor durfinvesteringen.

Waarom Simplicate?

Eenvoudige, slimme software die naadloos aansluit op de manier hoe mensen hun bedrijf willen runnen. Klantcontact, projectmanagement en facturering, dat hoeft helemaal niet saai of onnodig moeilijk te zijn. Eigenlijk zou dat juist volledig het omgekeerde moeten zijn, en dat is precies de filosofie van Simplicate.

Bekijk hier de vacatures

Basicly

Basicly gelooft in twee dingen: de onmisbaarheid van de leerkracht en het...

Convident

Bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen succesvol laten groeien...

Wees welkom

Ben jij een Digital Innovator uit Groningen en hoor jij thuis in dit rijtje?...