Devhouse Spindle

Devhouse Spindle is een snelgroeiend bedrijf met developers, engineers, designers en marketeers. De start-up van Mark Vletter maakt innovatieve en makkelijk te gebruiken software voor bedrijfscommunicatie.

Het succesverhaal

Ongeveer 12 jaar geleden ontwikkelde Mark Vletter een product dat de telecomwereld radicaal veranderde: telefonie in de cloud. Onder de naam Voys brachten ze het innovatieve product naar de markt. Vandaag de dag werken er meer dan 50 collega’s en heeft Voys kantoren in drie landen. De cloud telefooncentrale heeft zich doorontwikkeld in Devhouse Spindle. Hier zijn inmiddels ook ruim 50 mensen werkzaam. Het bedrijf presenteerde hun digitale assistent Lily tijdens The Next Web Conference in Amsterdam in mei 2017 en werd daarmee, gebaseerd op het aantal retweets en likes, uitgeroepen tot de op één na meest besproken start-up van de conferentie. Bijna 300 bedrijven schreven zich in voor de wachtlijst van de Beta test.

Wist je dat?

In 2003 werkte Mark Vletter, de oprichter van Voys en Spindle, een half jaar in Haïti. Hij zag daar uit eerste hand wat een gebrek aan toegang tot informatie en communicatie doet met een land en haar inwoners. Nu zijn bedrijven groot genoeg zijn om een verschil te kunnen maken in de wereld, heeft Mark de 48percent.org stichting opgezet. Daarmee willen hij en zijn collega's ervoor zorgen dat de laatste 48% van de wereldbevolking ook onbeperkt toegang heeft tot moderne communicatie. Naast het 48percent project steunt Spindle lokale initiatieven die tech en coderen promoten en jong en oud in aanraking brengen met de wereld van het programmeren. Denk aan initiatieven zoals Startup Weekend en Girlsday.

Waarom Devhouse Spindle?

Zowel Devhouse Spindle als Voys en VoIPGRID werken volgens de principes van Holacratie, een organisatiemodel dat als besturingssysteem fungeert voor de drie organisaties. Zo zijn er geen managers bij Spindle en is iedereen 'eigen baas'. De mensen van Spindle bepalen gezamenlijk doelen stellen, mogen zelf hun rollen invullen en krijgen bovendien de vrijheid om hun werk zo in te delen zoals zij dat willen.

Bekijk hier de vacatures

Basicly

Basicly gelooft in twee dingen: de onmisbaarheid van de leerkracht en het...

Convident

Bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen succesvol laten groeien...

Wees welkom

Ben jij een Digital Innovator uit Groningen en hoor jij thuis in dit rijtje?...