Navigatie overslaan

Tubber

Tubber timmert momenteel hard aan de weg om de VS en de rest van de wereld te veroveren. De start-up heeft een platform gebouwd waar mensen die een jacht of schip willen huren voor een zeilvakantie, in contact kunnen komen met booteigenaren over de hele wereld. Het platform is tegenwoordig beschikbaar in 15 verschillende talen.

Het succesverhaal

De start-up is binnen zijn korte bestaan explosief gegroeid. Een van de redenen van het succes en tegelijkertijd hetgeen wat Tubber zo anders maakt dan de concurrentie, is dat zij zelf de verzekering regelen. Die verzekering dekt zo’n beetje alles behalve natuurrampen en alcoholmisbruik, en dat maakt Tubber heel betrouwbaar voor booteigenaren.

Exponentiële groei

Tubber werd eind 2017 uitgeroepen tot een van het Oranje Handelsmissiefonds, wat betekent dat ze een hoop hulp krijgen om in de VS een voet aan de grond te krijgen. En meer recent ontving de start-up een niet nader genoemd investeringsbedrag van Move Fast Ventures en tekende deals met drie van de grootste fleetowners ter wereld.

Wist je dat?

Mede-oprichter Anne de Vries zeilde maandenlang rond Griekenland en Kroatië om de eerste booteigenaren en verhuurbedrijven voor Tubber te vinden, omdat hij ze persoonlijk wilde ontmoeten. Het feit dat hij persoonlijk garant kon staan voor die eigenaren, maakte in de eerste jaren het verschil voor het bedrijf.

Tubber werd genoemd in een artikel van Wired, ter promotie van het derde seizoen van de Amerikaanse komedieserie Silicon Valley van Mike Judge. De acteurs moesten raden wat start-ups met grappige namen nou eigenlijk deden. En je raadt het misschien, bij Tubber was het antwoord hilarisch fout.

Wat maakt Tubber awesome?

Het bedrijf werd in 2016 opgericht door Anne de Vries en Ron Spoelstra, na een zeilvakantie. Tubber is dus een relatief jonge start-up. Het platform werkt simpel gezegd als een soort Airbnb voor boten en plezierjachten, met een keuzeaanbod van meer dan 12,000 schepen, verspreid over meer dan 600 locaties wereldwijd.

Bekijk hier de vacatures

Basicly

Basicly gelooft in twee dingen: de onmisbaarheid van de leerkracht en het...

Convident

Bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen succesvol laten groeien...

Wees welkom

Ben jij een Digital Innovator uit Groningen en hoor jij thuis in dit rijtje?...