Nieuws

InnoCore Pharmaceuticals winnaar Groninger Ondernemingsprijs 2017: ‘Ik twijfelde vooraf nog of we wel mee moesten doen’

25/01/2018

Het Groningse InnoCore Pharmaceuticals ontwikkelt medicijnen op basis van bio-afbreekbare polymeren die het mogelijk maken om geneesmiddelen gedurende een langere tijd gedoseerd aan het lichaam af te geven. Met die gepatenteerde techniek maakt het bedrijf niet alleen de levens van duizenden patiënten wereldwijd een stuk gemakkelijker, het won er ook nog eens de Groninger Ondernemingsprijs mee. ‘Een geweldige erkenning voor onze medewerkers, die dagelijks met een enorme dosis passie aan het werk zijn in onze laboratoria’, aldus CEO Jan Hendriks.

‘Er liggen volop kansen voor een mooie economische toekomst in Groningen’

21/12/2017

Als nieuwe directievoorzitter van Rabobank Stad en Midden Groningen wil Bert Roman zich vol gaan inzetten voor een zo sterk mogelijke regionale economie. Het aanpakken van de krapte op de arbeidsmarkt ziet hij daarbij als prioriteit: ‘Ik weet zeker dat we, als we met z’n allen proactief aan de slag gaan, een gezonde toekomstige arbeidsmarkt kunnen creëren’, aldus de kersverse ‘Ambassadeur van Groningen’.

‘Nieuwe kansen voor toerisme naar Stad en Ommeland’

30/11/2017

Er zijn nieuwe kansen voor de ontwikkeling van het toerisme naar Groningen. Zo is er een tendens dat buitenlandse toeristen niet meer automatisch naar druk bezochte hoofdsteden als Amsterdam, Brussel of Kopenhagen willen, maar in plaats daarvan naar ‘tweede steden’, zoals Groningen, Gent of Aarhus. ‘En dat betekent dat er nieuwe mogelijkheden liggen voor Groningen, zeker als we samen optreden met de andere ‘tweede steden’ uit ons omringende landen.’

Meer nieuws