Ambassadeur Bijster van Lab Noord in Groningen: ‘In Groningen is een woord een woord’

Ambassadeur Bijster van Lab Noord in Groningen: ‘In Groningen is een woord een woord’

Ambassadeurs

‘Groningen is heel plezierig om te werken. Ik ben Amsterdammer en heb ook gestudeerd in Eindhoven en Utrecht. Maar hier in Groningen heb ik echt mijn draai gevonden. En als ik in de Randstad ben en mensen mij daar vragen hoe het bevalt in het hoge Noorden, dan zeg ik: ‘Ik kom hier nooit meer terug!’’ Degene die dit betoogt is Peter Bijster, voorzitter van de Raad van Bestuur van LabNoord in Groningen. LabNoord is de koepelnaam van een organisatie met in totaal 650 medewerkers waaronder de stichtingen Huisartsenlaboratorium Noord, Trombosedienst Groningen en Medisch Laboratorium Noord samenwerken.

Deze organisatie is een van de grotere werkgevers in Groningen en steunt van harte een campagne ter promotie van de economie van Groningen. Vanwege de steun mag Peter Bijster zich ook ‘ambassadeur van Groningen’ noemen. In die hoedanigheid heeft hij het op zich genomen om overal waar mogelijk uit te dragen en uit te stralen dat het in de provincie Groningen goed ondernemen is. Dat kost hem weinig moeite.

‘Als LabNoord steunen wij als vanzelfsprekend de campagne om Groningen te promoten. Dat doen we echt van harte, want wij voelen ons als bedrijf zeer Gronings’, zo vertelt hij.

Volgens ambassadeur Bijster zijn de mensen in Groningen erg aardig, en voor wie een bedrijf moet leiden is het prettig om met Groningers te werken. ‘Een woord is hier een woord. Zo staan Groningers misschien bekend, maar in de praktijk blijkt dat ook echt te kloppen.’

Afgezien van het feit dat er een prettige werkmentaliteit heerst, is er in Groningen nog voldoende vakbekwaam personeel te vinden. Dat is mede te danken aan de opleidingen tot doktersassistente en die voor medisch analisten.

LabNoord is een professioneel en innovatief samenwerkingsverband van (laboratorium)organisaties dat door middel van diagnostisch onderzoek, advies en diverse logistieke en administratieve diensten, zorgverleners ondersteunt bij het bieden van de beste zorg aan patiënten. LabNoord is momenteel intensief in gesprek met vergelijkbare organisaties in andere provincies in het Noorden en in Overijssel om nieuwe vormen van samenwerking van de grond te tillen. ‘Een ding is zeker: er zal de komende jaren flink bezuinigd worden in de gezondheidszorg. Iedereen zal op de kosten moeten letten, en wij dus ook. Ik denk dat wij ons bedrijf kunnen consolideren door samen te werken met vergelijkbare organisaties in Leeuwarden, Groningen (UMCG en Martini Ziekenhuis) en Zwolle. Dankzij die samenwerking kunnen we investeren in technologie om efficiënter en goedkoper te kunnen werken’, aldus ambassadeur Bijster.

www.labnoord.nl