Ambassadeur Ton Schroor: ‘Groningen in cultuur top 5 van Nederland’

Ambassadeur Ton Schroor: ‘Groningen in cultuur top 5 van Nederland’

Ambassadeurs

‘Groningen moet zo snel mogelijk in de cultuur top 5 van Nederland!’ Dat is de ambitie van de nieuwe wethouder van cultuur en economische zaken van Groningen, Ton Schroor (D66). De 39-jarige wethouder is een van de nieuwkomers in het progressieve college van B en W van Groningen. Hij is ook een van de meest ambitieuze wethouders, want hij is vast van plan om Groningen op cultureel gebied nog meer landelijke uitstraling te bezorgen.

De gemeente Groningen is een van de organisaties die steun geven aan de campagne ‘Er gaat niets boven Groningen’, en om die reden mag Schroor zich ‘Ambassadeur van Groningen’ noemen. In de praktijk komt dat er op neer dat hij, waar hij ook komt, zal uitstralen dat het goed werken en investeren is in Groningen. Voor Schroor moet dat geen enkel probleem zijn, omdat hij zich als wethouder met niet veel anders bezig houdt dan het versterken van de Groninger economie.

Ton Schroor is de eerste D66-wethouder sinds acht jaar in Groningen. Hij studeerde sociale geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Over zijn ambitie voor de komende vier jaar meldt hij: ‘Het verbinden van de economie met het onderwijs. Zorgen dat Groningen in de cultuur top 5 van Nederland staat en werken aan een sterke economische stad. Het Groninger Forum samen met de oostwand Grote Markt sterk positioneren zodat het een grote economische en culturele betekenis voor de stad krijgt. De gemeentelijke organisatie zo hervormen dat het optimaal in dienst staat voor de participerende bevolking.’

U gaat nog meer horen, de komende jaren!