Ambassadeur van Groningen Karin Orsel nu ‘Dé Vrouwelijke Ondernemer 2009’

Ambassadeur van Groningen Karin Orsel nu ‘Dé Vrouwelijke Ondernemer 2009’

Ambassadeurs

Steeds meer vrouwen in de provincie Groningen kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. Dat ze daar ook zeer succesvol in kunnen zijn bleek vorig jaar al, toen de Groningse Joke van der Veen werd verkozen tot vrouwelijk ondernemer van het jaar van Nederland. Dit jaar opnieuw slaagde een vrouwelijke ondernemer uit Groningen daar in: Karin Orsel, directeur van de Delfzijlster Management Facilities Group, is door de Federatie Zakenvrouwen uitgeroepen tot ‘Dé vrouwelijke ondernemer 2009’.

Orsel kreeg de prijs in Utrecht uitgereikt uit handen van minister Maria van der Hoeven van economische zaken. Karin Orsel is behalve ondernemer ook ‘Ambassadeur van Groningen'. Dat betekent dat ze met haar onderneming een campagne steunt ter promotie van Groningen als provincie waarin het prima ondernemen is.

De FZ Award 2009 werd aan Karin Orsel toegekend, want volgens de jury is zij ambitieus, voortvarend en succesvol in de rederswereld. ‘Een topvrouw in een echte mannenwereld’. De jury vindt haar een toponderneemster en fantastisch rolmodel voor alle onderneemsters in Nederland.
Met de Award ‘Dé Vrouwelijke Ondernemer’ wordt een vrouwelijke ondernemer onderscheiden die lef en originaliteit toont in haar ondernemerschap en haar bedrijf met visie en volharding tot een succesvolle onderneming heeft uitgebouwd.

De Award, die dit jaar voor de vijfde keer werd uitgereikt, is een initiatief van Federatie Zakenvrouwen. De jury vindt haar een toponderneemster en een voorbeeld voor alle andere vrouwelijke ondernemers in Nederland. Haar bedrijf haalde in 2008 een omzet van zestien miljoen euro. Ze durfde het aan om als 24-jarige in het management te stappen van een ‘in zwaar weer verkerend bedrijf'. Haar lef en maatschappelijke betrokkenheid worden geprezen. Karin Orsel is ook bestuurslid van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR).

Orsel is één van de weinige hooggeplaatste vrouwen in de uitgesproken mannenwereld van de scheepvaart. ‘Het gaat allemaal om mentaliteit’, zegt ze. ‘Je moet je niet neerleggen bij stigma’s en clichés: het gaat om wat je dóet. Wat dat betreft zijn er wel overeenkomsten tussen de acceptatie van vrouwen in een mannenbolwerk en het verkopen van een provincie als Groningen.’

www.managementfacilities.nl