Best beluisterde regionale omroep van Nederland wil positie in Groningen nog verder versterken

Best beluisterde regionale omroep van Nederland wil positie in Groningen nog verder versterken

Ambassadeurs

Ambassadeur van Groningen Gijs Lensink, directeur van RTV Noord

De regionale omroep RTV Noord is opnieuw de best beluisterde en bekeken regionale omroep van Nederland. Dat is opmerkelijk, omdat er de afgelopen tien jaar steeds meer omroepen, televisiezenders en websites bij zijn gekomen. Maar bij RTV Noord slagen ze er kennelijk in om de band met de eigen Groningse achterban stevig te houden. Dit tot grote tevredenheid van directeur Gijs Lensink.

‘Het gaat heel erg goed. De kijk- en luistercijfers zijn nog steeds stijgende. Dat is voor ons geen reden om tevreden te zijn: we hebben althans de ambitie om nog relevanter te worden voor Groningen. Daarbij zien wij vooral on-line mogelijkheden tot groei’, aldus Lensink.

Lensink (49 ) is sinds april 2011 directeur van RTV Noord, toen hij opvolger werd van Henk Bleker. Voordien was hij directeur/uitgever bij NDC Media (o.m. Dagblad van het Noorden). Volgens Lensink is het bereik van RTV Noord in de provincie Groningen de afgelopen jaren sterk vergroot, ook dankzij on-line-activiteiten, zoals een app voor de mobiele telefoon. Binnenkort komt de Groningse regionale omroep met een versie voor de Ipad.

Als directeur van RTV Noord voelt hij zich zeer betrokken bij de provincie, en daarom steunt de omroep de campagne ‘Er Gaat Niets Boven Groningen’. Daarom mag hij zich ‘ambassadeur van Groningen’ noemen, wat inhoudt dat hij de boodschap uitstraalt dat het prima ondernemen is in de provincie Groningen.

‘Dat doe ik graag, en ik meen het ook van ganser harte. Ik heb tien jaar in Amsterdam gewerkt, dus ik kan echt vergelijken. In Groningen is men in ondernemerskringen erg betrokken op elkaar, men weet elkaar goed te vinden. Natuurlijk: iedereen moet er hard voor werken, maar er is sprake van goed onderling vertrouwen.’

‘Ik zit regelmatig in Hilversum om te vergaderen. Maar ik stap dan ’s avonds fluitend in de auto en ben blij dat ik dan weer naar het Noorden kan. Het is hier dynamisch genoeg, maar anderzijds is het hier ook nog uitstekend wonen.’

Volgens Gijs Lensink heeft Groningen op cultureel gebied veel te bieden zoals het NNO en het Groninger Museum, maar ook op sportief gebied, met FC Groningen en de basketballers van Flames. En economisch heeft Groningen een aantal sterke sectoren met grote mogelijkheden voor de toekomst, zoals Energy Valley, RUG, UMCG, Eemshaven en Healthy Ageing.

‘Er is hier dus ontzettend veel te doen. En dat maakt het voor onze omroep ook weer interessant, want dat levert veel nieuws op, en daar berichten we natuurlijk graag over,’ aldus Gijs Lensink.