De Haan Advocaten & Notarissen: vanuit Groningen naar de nationale top

De Haan Advocaten & Notarissen: vanuit Groningen naar de nationale top

Ambassadeurs

De Haan Advocaten & Notarissen is doorgedrongen tot de lijst van twintig grootste full service kantoren in zijn sector in Nederland. Een opmerkelijke prestatie van een kantoor dat ooit begon in de stad Groningen, en waar nu in totaal 160 specialisten werkzaam zijn. De Haan heeft inmiddels acht vestigingen, onder meer in Zwolle, Leeuwarden en Almere en sinds 1 januari van dit jaar ook op Schiphol. Daar is de sectie Transport & Logistiek gevestigd, waarop ondernemers indien nodig onmiddellijk een beroep kunnen doen, als zij advies nodig hebben van advocaten die gespecialiseerd zijn in internationaal transportrecht.

‘Het gaat heel goed met ons kantoor: we groeien mooi door. We willen graag een full-service dienstverlener zijn, we willen in staat zijn om antwoord te geven op de meest uiteenlopende vragen van onze klanten. Dan moet je wel van voldoende afmeting zijn. En daarom hebben we specialisten op verschillende vakgebieden als gezondheidsrecht, notariaat, handel, transport en logistiek of faillissementsrecht: we weten het allemaal!’, glimlacht Winfryd de Haan.

Hij begon wat inmiddels een van ’s lands topkantoren is, in 1980. De Haan startte dat jaar in Groningen als strafrechtadvocaat. De afgelopen jaren bouwde hij het kantoor De Haan Advocaten & Notarissen uit tot het grootste advocatenkantoor van Noord-Nederland. Winfryd de Haan is momenteel algemeen directeur en vormt met Hans Silvius het dagelijks bestuur van het kantoor. Behalve als ondernemende-advocaat is hij actief in nevenfuncties als voorzitter van de Business Club van FC Groningen, voorzitter van de Groninger Ondernemingsprijs, en initiator van het commissarissen-/bestuurdersdiner Noord-Nederland. Ook is Winfryd de Haan Ambassadeur van Groningen, waarmee zijn bedrijf de economische en toeristische campagne ‘Er Gaat Niets Boven Groningen’ steunt.

‘Het is niet onze ambitie om nog groter te groeien nu we een stevig full service kantoor zijn geworden. Dat wil zeggen: de groei is geen doel op zichzelf, maar het is nog wel mogelijk dat we autonoom blijven groeien. Ooit zaten we in een positie tussen tafellaken en servet. Inmiddels zijn we een mooi tafellaken geworden.’

Een van de verklaringen voor autonome groei kan zijn dat noordelijke bedrijven een groot voordeel hebben: ze staan namelijk bekend als bedrijven waar het gezegde ‘een man een man, een woord een woord’ nog steeds telt. En afspraak is er afspraak. ‘Als wij zeggen dat we ergens om negen uur zijn, dan zijn we er ook negen uur’, aldus mr. De Haan.

Als ambassadeur draagt hij uit dat het in Groningen prima ondernemen is. Zijn eigen bedrijf is daar overigens een duidelijk voorbeeld van. Maar er zijn nog zeer veel andere fraaie bedrijven in Groningen, zo weet De Haan. ‘Ik ben voorzitter van de stichting Groninger Ondernemingsprijs. Ieder jaar kiezen we het mooiste bedrijf van Groningen. Ongelooflijk hoeveel prachtige bedrijven hier in de provincie Groningen blijken te zijn die zelfs ik nog niet eens kende, maar die in hun eigen vakgebied tot de landelijke of wereldtop blijken te behoren. We laten nu mede met behulp van het fonds van de Ambassadeurs van al die bedrijven films maken. Dat onderstreept nogmaals het prachtige beeld dat we al hadden van ondernemen in Groningen!’

www.dehaanlaw.nl