‘DNA van de Groningers past bij Menzis!'

‘DNA van de Groningers past bij Menzis!'

Ambassadeurs

André van de Wetering, nieuwe ambassadeur van Groningen

‘Groningers zijn vaak gedreven mensen, met een instelling die past bij het DNA van ons bedrijf: ze zetten zich voor honderd procent in, en ze zijn een beetje familiair. En dat past precies bij Menzis’. Dat zegt André van de Wetering, directeur Informatievoorziening en locatiemanager van de vestiging van zorgverzekeraar Menzis in Groningen. Dat is een niet alleen voor Menzis, maar ook voor de Groningse economie belangrijke vestiging, waar 750 mensen werken.

Van de Wetering (43) werkt nu een jaar bij Menzis als locatie-directeur. Groningen is een van de vier steden in Nederland waar Menzis haar activiteiten heeft geconcentreerd, naast Enschede, Wageningen en Den Haag. Voordat Van de Wetering een jaar geleden bij Menzis aan de slag ging was hij actief in de vervoerssector: bij Qbuzz en Connexxion, waar hij verantwoordelijk was voor het informatiebeheer.

‘De overstap van een vervoersbedrijf naar een bedrijf als Menzis is in zekere zin niet zo groot, omdat ik in beide gevallen verantwoordelijk ben of was voor de informatievoorziening. Dat ik naar Menzis ben overgestapt heeft alles te maken met de ontwikkelingen in de zorgsector. Er moet veel gebeuren, zeker ook op het gebied van de kosten, die op een verstandige wijze beheersbaar moeten worden, en ik vind het een grote uitdaging om daar aan mee te werken’, vertelt Van de Wetering over zijn overstap.

Hij heeft het afgelopen jaar ervaren dat Menzis, zoals de naam al suggereert, echt een mensen-bedrijf is. ‘Het is een mooi bedrijf om voor te werken, erg toekomst-gericht. We moeten er in Nederland naar toe om de kosten omlaag te brengen, en bij Menzis vind ik dat daar op een heel verstandige manier aan gewerkt wordt. Daar draag ik heel erg graag mijn steentje aan bij.’

Zelf moest Menzis ook bezuinigen op de organisatie, en dat betekent dat ook in Groningen medewerkers hun baan zijn kwijt geraakt, en dat er ook volgend jaar nog banen zullen verdwijnen. ‘Dat is zuur. Maar het is wel inherent aan deze tijd waarin steeds meer zaken digitaal afgehandeld kunnen worden, terwijl dat vroeger vooral via 1 op 1 contacten ging. Maar wij denken wel dat we na 2014 niet verder hoeven te krimpen wat het aantal medewerkers betreft’, zegt André van de Wetering.

Menzis voelt zich geheel ingeburgerd in Groningen, een stad die ook een beetje de bakermat is geweest voor Menzis.’Wij zijn zeer actief in de Groningse samenleving, ook als sponsor van de 4Mijl van Groningen of van een bewegingsproject van FC Groningen. We voelen ons zeer betrokken bij de stad en de provincie Groningen. Het is niet alleen een prima regio om te werken, maar ook om te wonen. We hopen nog tot in lengte van jaren bij Groningen betrokken te blijven’, aldus André van de Wetering.