‘Energie en creatieve industrie brengen meer elan in Groningse economie’

‘Energie en creatieve industrie brengen meer elan in Groningse economie’

Ambassadeurs

Ambassadeur van Groningen Eric Jansen, Kamer van Koophandel Noord-Nederland

‘Mede dankzij de Eemshaven en de rol van energie gaat het erg goed met de economie van de provincie Groningen. De ontwikkelingen op energiegebied zijn van enorme betekenis voor Nederland als geheel, als energieland. Het zorgt voor groei en elan in de Groningse economie, net zoals de creatieve economie in de stad Groningen. Het beeld van Groningen van 25 jaar geleden is tegenwoordig echt compleet anders!’ Dat zegt Eric Jansen, directeur van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland en ambassadeur van Groningen.

Dat hij ambassadeur is voor Groningen komt omdat de Kamer van Koophandel Noord-Nederland deelneemt aan de campagne 'Er gaat niets boven Groningen’. 

‘Ik vervul het ambassadeurschap graag. Het kost mij geen enkele moeite om wat reclame te maken voor Groningen, want je kunt hier uitstekend investeren, werken en wonen. Groningen is een dynamische stad, die veel vertier, cultuur en levendigheid heeft te bieden. Een stad met bijna 50.000 studenten is nu eenmaal altijd levendig. En aan de rand van de stad is het prima wonen. ’ 

Ondernemersplein

De Kamer van Koophandel Noord Nederland is intensief betrokken bij gesprekken over een nieuwe organisatie. Weliswaar is uit onderzoek van Adviesbureau Berenschot gebleken dat het werk van de Kamer wordt gewaardeerd en efficiënt geschiedt, maar het kabinet wil graag een nieuwe organisatie.

Dat zou een ‘Ondernemersplein’ moeten worden, waar ondernemers met al hun vragen terecht kunnen, en waarin de Kamer van Koophandel en een organisatie als Syntens samenwerken. ‘Wij leveren als Kamer van Koophandel de hele infrastructuur voor die nieuwe organisatie. We verdwijnen dus niet, integendeel. Belangrijk vind ik dat onze merknaam in de nieuwe opzet gebruikt blijft worden. Als je onze naam laat verdwijnen, zou dat een enorme kapitaalvernietiging zijn. De kern van onze activiteiten blijft in tact, en het is altijd fijn om te weten dat je werkzaamheden worden gewaardeerd door ondernemers en overheid’, aldus Eric Jansen.