Eric Jansen, directeur KvK Noord-Nederland, ziet volop kansen in Groningen

Eric Jansen, directeur KvK Noord-Nederland, ziet volop kansen in Groningen

Ambassadeurs

Als directeur van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland is het ambassadeurschap van de campagne 'Er gaat niets boven Groningen' een logische keuze voor Eric Jansen. Het Groningse promotienetwerk draagt namelijk net als de regionale afdeling van de Kamer van Koophandel vol overtuiging het gunstige ondernemersklimaat in Noord-Nederland uit. ‘Daarnaast biedt onze betrokkenheid en actieve deelname aan de campagne een prachtig platform voor de contacten en de samenwerking met de toonaangevende bedrijven hier’, aldus Jansen.

Volgens Jansen telt de provincie een aantal grote kansen voor ondernemers. ‘Een kansrijke sector in Groningen is bijvoorbeeld energie: de Eemshaven is inmiddels zelfs uitgegroeid tot de grootste bouwput van Nederland. Daarnaast vormen ook de medische technologie en de groeiende zorgsector, met het accent op gezond ouder worden, een belangrijke groeimarkt.’

Al is hij niet in het Noorden geboren, Jansen voelt zich toch uitermate betrokken bij de regio. Ik ben in 1975 naar Groningen gekomen voor mijn eerste baan en heb toen ruim tien jaar in Groningen gewoond. Daarna ben ik elf jaar woonachtig geweest in Drenthe en vervolgens ook nog elf jaar in Fryslân. Inmiddels woon ik weer in Groningen. Je kunt dus gerust zeggen dat ik inmiddels een echte Noorderling ben.