Medewerkers LabNoord rijden jaarlijks vele malen de aarde rond

Medewerkers LabNoord rijden jaarlijks vele malen de aarde rond

Ambassadeurs

De medewerkers van LabNoord in Groningen rijden jaarlijks zo’n 28,7 keer rond de aardbol om patiënten thuis te bezoeken en onderzoek te doen. In het lab zelf worden zo’n 30.000 functieonderzoeken per jaar gedaan en jaarlijks gaat het om vele miljoenen laboratoriumverrichtingen. Labnoord is de koepelnaam voor de stichtingen Huisartsenlaboratorium Noord, Trombosedienst Groningen en Medisch Laboratorium Noord. LabNoord is daarmee een professioneel en innovatief samenwerkingsverband.

De partijen die onder de noemer LabNoord samenwerken hebben elk hun eigen expertise. Om kosten te besparen én de dienstverlening verder te verbeteren delen ze niet alleen productiefaciliteiten maar ook kennis.

Verspreid over de provincie Groningen, en delen van de provincies Drenthe en Friesland, beschikt LabNoord over 130 regioposten waar het Huisartsenlaboratorium en de Trombosedienst hun diensten aanbieden. Patenten kunnen hier terecht voor bloedafname en onderzoek.

Verschillende ziekenhuizen in de provincies Groningen en Drenthe maken gebruik van de diensten van LabNoord. Er werken ongeveer 650 mensen bij LabNoord.

www.labnoord.nl