‘Voor een leuke baan in de IT-sector kun je uitstekend terecht in Groningen!

‘Voor een leuke baan in de IT-sector kun je uitstekend terecht in Groningen!

Ambassadeurs

Ambassadeur van Groningen Jurriaan Wentink

‘Er zijn nog steeds mensen die denken dat je voor een leuke baan in de ICT- sector in de Randstad moet zijn. Nou, niet dus! Want er komen hier steeds meer IT bedrijven en wie een goede opleiding heeft kan echt te kust en te keur in Groningen!’

Dat betoogt Jurriaan Wentink, algemeen directeur en mede eigenaar van het in Groningen gevestigde full service internetbureau iWink. Dat is een van de grotere internetbureaus van Groningen. Bij iWink werken 35 mensen voor opdrachtgevers in heel Nederland, maar met name in Groningen, Friesland en Drenthe.

Er zijn in Nederland uiteraard wel grotere internetbureaus met meer medewerkers, maar volgens iWink is deze schaal van het bedrijf precies goed om zowel hoge kwaliteit te kunnen garanderen als om een persoonlijke relatie met de klant te kunnen onderhouden.

iWink draagt bij aan de economische campagne ‘Er Gaat Niets Boven Groningen’, en om die reden mag Jurriaan Wentink zich ‘Ambassadeur van Groningen’ noemen. Dat betekent ook dat hij waar hij kan uitdraagt dat het prettig ondernemen is in Groningen.

‘Dat doe ik met veel plezier, want het is voor een IT bedrijf als het onze inderdaad uitstekend ondernemen in Groningen. Ons bedrijf is de laatste jaren alleen maar gegroeid. En recent zijn er nieuwe klanten bijgekomen, zoals Gasterra, Zorggroep Groningen en TKP Pensioen.’

Maar er zijn de laatste twintig jaar veel ICT-bedrijven opgericht in Groningen. Is het voor iWink daardoor niet lastig om aan personeel te komen? ‘Nou, dat begint inderdaad lastiger te worden dan vroeger. Ook in Groningen begint de spoeling wat dunner te worden, ondanks het feit dat we hier uitstekende onderwijsinstellingen hebben, zoals RUG en Hanzehogeschool. Onlangs werd bekend dat IBM naar Groningen komt, en daar zoeken ze ook nieuwe medewerkers. In elk geval betekent dit wel, vanuit het gezichtspunt van jongeren, dat de kans op een leuke baan in Groningen heel erg goed is. Dus ook wat dat betreft is er veel minder dan vroeger aanleiding om na je studie naar de Randstad te gaan: mensen kunnen uitstekend in Groningen blijven, toekomstperspectief genoeg!’, aldus Jurriaan Wentink.

www.iwink.nl