Bedrijfsleven

Bedrijfsleven

Facts & Figures

Van de bedrijvigheid in de stad Groningen tot het chemiecluster in Delfzijl, in Groningen kunt u goed zakendoen!

Waarom?

  • De provincie Groningen is de energieregio van Nederland met Energy Valley en het Energy Park Eemshaven www.energyvalley.nl.
  • De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool maken van Groningen een studentenstad bij uitstek. 
  • De regio Eemsdelta is één van de vijf economische kernzones. In deze kernzones liggen de grootschalige bedrijventerreinen die uitstekend zijn geoutilleerd en ontsloten. Nationaal en internationaal georienteerde bedrijven zijn hier gevestigd respectievelijk vestigen zich hier graag. In de kernzones Eemsdelta zijn de havens Delfzijl, Eemshaven gevestigd met hun havengerelateerde bedrijvigheid. www.eemsdelta.nl. Dankzij de Eemshaven en het havengebied Delfzijl stond de provincie Groningen in 2010 en 2011 in de top 3 van de economisch best presterende regio's Nederland.
  • Delfzijl: chemielocatie bij uitstek met een focus op chloorchemie en specialties. www.chemieparkdelfzijl.nl
  • Bedrijventerreinen en kantoorpanden van goede kwaliteit en op uitstekende locaties.
  • De regio heeft intermodale vervoersknooppunten en distributiecentra.

De Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM)

De NOM wil als onafhankelijke onderneming de werkgelegenheid in Noord-Nederland ontwikkelen door duurzaam winstgevende economische activiteiten te stimuleren. De economische activiteiten waarop zij zich richt zijn regio-overstijgend en hebben, bij voorkeur, een innovatief karakter. Iedereen met plannen, ambities en ideeën voor de Noord-Nederlandse economie is welkom bij de NOM. Wat kan de NOM doen: u in contact brengen met partners, klanten en leveranciers, u een passende financiering verstrekken of aandeelhouder in uw bedrijf worden, u op subsidiemogelijkheden wijzen, helpen met het vinden van een geschikte locatie en u met raad en daad terzijde staan www.nom.nl

Economisch nieuws over Groningen www.gic.nl