Nieuws

Groningen steeds populairder bij toeristen

01/02/2018

Groningen doet het goed op toeristisch gebied. Verschillende musea en culturele instellingen zagen vorig jaar een stijging in hun bezoekersaantallen. Dat Groningen in trek is, merkt ook de VVV-winkel op de Grote Markt. De winkel handhaaft haar positie als derde VVV van Nederland en de Martinitoren werd maar liefst 70.500 keer beklommen. Ook Marketing Groningen ziet de positieve trend terug in een recordaantal bezoekers op de toeristische websites.

MF Shipping Group heeft de wind in de zeilen

10/01/2018

Ze werkte als boekhouder bij een scheepvaartbedrijf dat dreigde kopje onder te gaan, nam het over en veranderde het in een bloeiende onderneming die nu miljoenen winst maakt. Je moet het maar durven als twintiger. Karin Orsel van MF Shipping Group deed het en vandaag de dag is haar bedrijf MF Shipping met een jaaromzet van zo'n 150 miljoen euro één van de drie grootste scheepsmanagers c.q. –eigenaren van Nederland. 'We blijven groeien en dat zie je. Vooral in de nichemarkten tankers en cement', zegt ze trots.

Gronings Provinciehuis opnieuw gastheer voor drukbezocht Agile Congres

21/12/2017

Het Groningse provinciehuis was op 2 november en 7 december de setting voor één van de grootste agile-congressen van Nederland. In totaal kwamen op beide dagen zo'n 600 agile-enthousiastelingen naar het door Samenwerking Noord georganiseerde congres. Zij kregen interessante keynotes en een breed programma aan uitdagende workshops voorgeschoteld. De bezoekers konden hun agile-skills zelfs testen in een mobiele escape room!

Meer nieuws