Omzet erotische producten van EDC Internet groeit en groeit

Omzet erotische producten van EDC Internet groeit en groeit

Facts & Figures

Sex sells. Eric Idema weet dat als geen ander. Met zijn EDC Internet, waaronder een aantal digitale erotiekwinkels schuilgaan, haalt hij regelmatig het economische nieuws. Zo viel onlangs nog te lezen dat EDC een plek heeft verworven in de CrossBorder Top 30, een prestigieuze ranking waarop internetbedrijven prijken met de grootste omzetgroei in het buitenland.

Het gaat Eric Idema voor de wind. Onlangs betrok hij met EDC Internet een nieuw onderkomen in Veendam: een loods met een oppervlak van meer dan 7.000 m2. Daarin is niet alleen een gigantische magazijnruimte te vinden, maar ook een complete ontwerp- en fotostudio, een afdeling productdesign, een marketingafdeling, een klantenservice, enzovoort. En dan te bedenken dat Idema op een zolderkamertje is begonnen met het doorverkopen van seksartikelen. Maar wel via internet! En daar zit ‘m de kneep.

Digitale verkoop
‘In die tijd waren er nog maar weinig online seksshops’, vertelt Idema. ‘De concurrenten werkten nog met catalogi en moesten de omslag naar de digitale verkoop nog maken.’ Al snel moest Idema een extern pand betrekken voor zijn handel. Vooral ook toen hij business-to-business ging verkopen. Vorig jaar ontwikkelde EDC zelfs een eigen lijn. ‘Dan kan ik beter sturen op de kwaliteit en meer volume maken’, aldus Idema, die inmiddels 10 miljoen euro per jaar omzet.

Rek
‘Ik wil een soort CoolBlue worden en allerlei platforms aan elkaar koppelen’, antwoordt Idema gevraagd naar zijn toekomstplannen. Inmiddels kunnen klanten hun bestellingen elke dag laten bezorgen, op elk gewenst tijdstip en adres. Er werken maar liefst 62 mensen bij EDC. ‘Ik hoef geen robotmagazijn. Zo lang het concurrerend kan, werk ik liever met mensen. Ik vind het ook mooi dat mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt bij mij werk vinden.’ En dat worden er misschien steeds meer, want de rek lijkt er nog lang niet uit bij EDC.

www.edc-internet.nl