Vijf Groningse bureaus bij top Nederlandse digitale marketing-branche

Vijf Groningse bureaus bij top Nederlandse digitale marketing-branche

Facts & Figures

Je vindt ze tegenwoordig bijna op iedere hoek van de straat: digitale en online marketingbureaus. Maar niet elk bureau heeft de expertise in huis om jouw onderneming op de juiste manier en bij de gewenste doelgroep onder de aandacht te brengen. Daarom ging Emerce op onderzoek uit. Het marketing- en innovatieplatform ging te rade bij professionals en stelde een lijst op van de 89 beste digitale marketingbureaus van ons land. Daarvan blijken er maar liefst vijf in Groningen hun thuisbasis te hebben.

Externe digitale en online marketingbureaus spelen in de huidige economie een grote rol in het ontwikkelen van digitale marketingcapaciteiten, waaronder het bouwen van apps en websites, het lanceren van campagnes en het verbeteren van de bedrijfsvoering. Als ondernemer zonder eigen gespecialiseerde marketingafdeling kun je dus eigenlijk niet om ze heen. Maar bij welke bureaus is je marketing nu in de beste handen? Emerce vroeg een groot aantal bestuurders en managers die zelf werkzaam zijn op het gebied van online marketing, ICT en e-business om het kaf van het koren te scheiden. Daarbij kwamen de volgende Groningse bureaus als toppers bovendrijven.

Storm Digital

Het in 2006 opgerichte Storm Digital groeit snel, erg snel.www.stormdigital.nl/ Het houdt zich bezig met alle digital marketing disciplines om de groei van opdrachtgevers te faciliteren en telt inmiddels 87 medewerkers.

Searchresult

Searchresult is een datagedreven online performancemarketingbureau dat een geïntegreerde aanpak hanteert van search, display, strategie, creatie en business intelligence. Het bedrijf is opgericht in 2012 en telt nu alweer 27 medewerkers.

Pink Marketing

Een Strategisch Digitaal Mediabureau, zo noemt het in 2014 opgerichte Pink Marketing zichzelf. Het 16 medewerkers tellende bedrijf richt zich op het ontwikkelen van digitale strategie en marketingcampagnes.

Traffic4u

Het al in de vorige eeuw (1999) opgerichte Traffic4u is een ervaren, internationaal online marketingbureau dat zich heeft gespecialiseerd in resultaatgedreven online marketing. Het Groningse bedrijf is door de jaren heen uitgegroeid tot een grote speler, met momenteel 111 medewerkers.

TheFactor.e

TheFactor.e is een full-service digitaal bureau met 79 medewerkers dat organisaties ondersteunt in hun digitale transformatie en het doeltreffend inzetten van digitale middelen. Ook dit Groningse succesverhaal begon al in de vorige eeuw (1995).