Waarom er echt niets boven Groningen gaat...

Waarom er echt niets boven Groningen gaat...

Facts & Figures

Niet alleen zijn de inwoners van Groningen gemiddeld de jongste stadsbewoners van Europa, ze zijn ook nog de meest tevreden burgers van Nederland, zo blijkt uit onderzoek. Tel daarbij het prachtige weidse landschap van de Groningse Ommelanden, met daarin enkele van de oudste kerkjes van Nederland, en je snapt meteen hoe de slogan ‘Er gaat niets boven Groningen!’ tot stand is gekomen. En dan hebben we nog niet eens over al dat andere dat van Groningen letterlijk en figuurlijk een topprovincie maakt...
 

Zo vind je er ook nog…

…een groot bewustzijn als het op eerlijke handel aankomt

Al voor het zevende jaar op rij mag Groningen zich officieel ‘Fairtrade Gemeente’ noemen. Geen enkele andere Nederlandse gemeente mag die titel al zo lang voeren. Volgens de jury weet Groningen als geen ander scholieren, studenten, ondernemers, overheden en media te betrekken bij de vele Fairtrade-activiteiten in de stad.
 
…één van de allerleukste winkelstraten van Nederland

Een paar jaar geleden werd de aan de Folkingestraat gevestigde Italiaanse delicatessenzaak Ariola al eens gekozen tot ‘Leukste winkel van Nederland’. De straat zelf schopte het destijds tot de vierde plaats in de verkiezing tot leukste winkelstraat, maar gaat nu in de herkansing: de Folkinegstraat is namelijk opnieuw voor de titel genomineerd door de bezoekers van de website NLStreets.

…de schoonste lucht

Toegegeven: ook de buurprovincies Friesland en Drenthe mogen zich tot het landsdeel met de schoonste lucht van Nederland rekenen. Onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft uitgewezen dat lucht die men in de noordelijke provincies inademt veel minder vervuild is dan die in andere delen van het land.

…een hele bruisende dancescene

De dancescene in Groningen kent landelijk gezien zijn gelijke haast niet. Natuurlijk is Amsterdam wereldwijd een belangrijk centrum voor de dance, maar Groningen is in Nederland inmiddels uitgegroeid tot een goede tweede. Niet voor niks wordt de stad door liefhebbers van elektronische muziek steeds vaker Klein Berlijn genoemd, naar de Duitse hoofdstad die al jaren een walhalla is voor de meer alternatieve dancescene.