Zoek op de website

Nieuws

Architectuurmanifestatie rond de Amsterdamse School in Groningen

03/07/2017

De Amsterdamse School heeft buiten Amsterdam nergens in Nederland zo’n stempel gedrukt op de architectuur als in Groningen. Bekende Groningse architecten als Siebe Jan Bouma, Egbert Reitsma en Evert van Linge bedienden zich in de jaren twintig en dertig op grote schaal van een wat versoberde en meer lineaire vorm van deze expressieve ontwerpstijl, waarin de rode Groninger baksteen een prominente rol speelt. Rond deze architecten en hun werk vindt nog tot 30 juli een manifestatie plaats, met verspreid over de provincie onder meer tentoonstellingen, films en lezingen.

Lees meer

ZomerWelVaart, Schildweek en meer: genoeg te doen in zomers Groningen

21/06/2017

Weer of geen weer: ook in de maand juli is er genoeg te doen in Groningen. Zo zijn de kaders van de Hoge en Lage der Aa het decor van het maritieme én zomerse evenement ZomerWelVaart en wordt het gehucht Hongerige Wolf omgetoverd tot een heus festivalterrein. Ook bij slecht weer hoef je je niet te vervelen. Zo is in het Stripmuseum een expositie te zien over het fenomeen Kakhiel.

Lees meer

Op Roakeldais: muziek en dans brengt werelden samen in Warffum

24/05/2017

Al sinds 1966 wordt in het Noord-Groningse Warffum één van de grootste dansfestivals van Europa gehouden: Op Roakeldais. Door de decennia heen heeft het evenement zich weten te ontwikkelen van een puur op traditionele dans gericht feestweekend tot een modern dans- en muziekfestival. Van de swingende muziek van latin ster Rolf Sanchez tot de indrukwekkende haka’s van Nieuw-Zeelandse Maori’s en van popmuziek van eigen bodem tot volksdansers uit alle hoeken van de wereld: er is voor iedereen iets te beleven tijdens Op Roakeldais 2017.

Lees meer

Meer nieuws