CNN en The Guardian tippen Groningen als toeristische toplocatie

CNN en The Guardian tippen Groningen als toeristische toplocatie

Cultuur

De reputatie van Groningen als uitmuntende bestemming voor een stedentripje is wereldwijd groeiende. Zowel de Amerikaanse nieuwszender CNN als de toonaangevende Britse krant the Guardian raadden in december hun lezers aan om een bezoek te brengen aan de ‘Metropool van het Noorden’.

'Winnend alternatief voor Amsterdam'

CNN zette Groningen als enige Nederlandse stad in zijn rijtje van 17 niet te missen bestemmingen in Europa. ‘Groningen is jong en hip’, zo begint het artikel. ‘Groningen is een winnend alternatief voor Amsterdam. Je hebt er de kanalen en de klassieke Nederlandse gebouwen, maar zonder hordes toeristen.’

Volgens CNN is de fiets ‘king’ onder de vervoersmiddelen in de stad en dus worden lezers aangemoedigd er eentje te huren om de stad te ontdekken. Andere niet te missen activiteiten zijn het beklimmen van de Martinitoren, relaxen in het Noorderplantsoen of brunchen bij Bakkerij Blanche.

‘Toplocatie voor backpackers’

Waar CNN zich richt op een breed publiek van stedentrippers, ziet The Guardian Groningen ook als een ideale tussenstop voor rugzaktoeristen. De stad behoort volgens het Britse dagblad zelfs tot de acht ‘best party destinations for backpackers’ wereldwijd!

Groningen komt volgens de reisredactie van de krant voor de lijst in aanmerking vanwege zijn vele kroegen en cafés, die ook nog eens tot diep in de nacht geopend zijn. Zo is er een eervolle vermelding voor ‘hip brew house and live music venue’ Brouwerij Martinus en ook de raves van Paradigm worden hoog geprezen. De locatie van die feesten, het Suikerunieterrein aan het Hoendiep, wordt door de krant omschreven als ‘an incredible new club and festival site occupying a Mad Max mix of disused industrial building’.

Volgens The Guardian kun je als partyminnende backpacker ook nachtclub/debatcentrum OOST in de voormalige City-bioscoop aan de Oosterstraat niet overslaan. Uitrusten van al dat feesten kun je volgens de redactie het best bij containerhostel Rebel Rebel, met zijn ‘super-kitschy rooms’.