Nacht van Groningen: één van de meest sfeervolle loopevents van Nederland

Nacht van Groningen: één van de meest sfeervolle loopevents van Nederland

Cultuur

Zaterdagavond 2 maart vindt alweer voor de 18e keer de Nacht van Groningen plaats. Het jaarlijkse loopevenement is één van de weinigen in zijn soort: alle afstanden worden namelijk in het donker afgelegd, op een bijzonder sfeervol parcours door de Groningse binnenstad en het Noorderplantsoen.

Door de Nacht van Groningen vroeg op de loopkalender te plaatsen doet het evenement haar naam echt eer aan, iedereen loopt zijn afstand in het donker. De organisatie zorgt voor een sfeervol parcours met extra verlichting en muziek. Daarnaast worden deelnemers opgeroepen om hun eigen lampjes en opvallende kleding mee te nemen om er een bijzonder loopfeest van te maken. De bijzondere sfeer zorgt niet alleen voor extra motivatie bij de deelnemers; het maakt het event ook erg aantrekkelijk voor toeschouwers.

De Nacht van Groningen is dan meer dan alleen hardlopen. Tijdens het evenement is de Ossenmarkt omgetoverd tot een festivalterrein: dé plek waar je moet zijn voor gezelligheid, sport en entertainment samen met vrienden, kennissen en familie.

Programma

De start en finish vinden plaats op de Ossenmarkt. Het parcours voert deels door de sfeervolle binnenstad van Groningen en deels door het Noorderplantsoen. Om te zorgen dat het niet te druk op het parcours wordt, is er dit jaar om 20.00 uur een aparte 5 kilometer-loop. Nadat deze afstand is geweest, starten om 21.00 uur de Halve Marathon (21,1 km) en 10 Engelse Mijl (16,1 km). Tot slot klinkt het startschot voor de 10 km om 21.15 uur. Tot 23.40 uur kunnen deelnemers finishen en na afloop is er gelegenheid voor een drankje.

Goed doel

Net als vorig jaar is de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) als goed doel verbonden aan de Nacht van Groningen. In 2018 werd een bedrag van 2882,50 euro opgehaald om onderzoek naar medicijnen tegen taaislijmziekte, zoals CF ook wel wordt genoemd, te financieren. Voor dit jaar is het streven om nog meer geld bijeen te brengen, want een definitieve oplossing voor CF komt steeds dichterbij, maar onderzoek blijft nodig! Ook zullen diverse CF patiënten en hun familie en vrienden zelf meelopen tijdens één van de afstanden op zaterdag 17 maart.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.nachtvangroningen.nl en volg de Nacht van Groningen op Facebook en Twitter.