September staat in Groningen bol van de festivals en evenementen!

September staat in Groningen bol van de festivals en evenementen!

Cultuur

Ook dit jaar gaat het culturele seizoen knallend van start in Groningen. Verspreid door de provincie zijn weer tal van festivals en evenementen die een bezoekje meer dan waard zijn. Of je nu van muziek houdt, van films, van cultuur en geschiedenis of van natuur: in Groningen zit je ook na de zomervakantie meer dan goed!

Middeleeuws Ter Apel | 1 & 2 september

Als bezoeker van Middeleeuws Ter Apel struin je over de middeleeuwse jaarmarkt en door de kampementen. Er is van alles te ontdekken en te beleven. Van de bijzondere kleding van de deelnemers tot de vrolijke middeleeuwse muziek en demonstraties van oude ambachten. Snuffel tussen de middeleeuwse koopwaar, proef van de middeleeuwse hapjes en geniet van de spannende shows en demonstraties. Voor kinderen zijn er speciale kinderspelen en een ‘kidsbattle’. En mis de spectaculaire vuurshow op zaterdagavond niet!

KanaalPOP | 7 & 8 september 2018

Het tweedaagse KanaalPOP is het 'leukste festival aan het kanaal'. Dit jaar is er een foute vrijdag met de beste hits uit de 80's, 90's, Hollandse meezingers, happy hardcore en guilty pleasures. Op zaterdag luister je er naar toffe bandjes uit het noorden tijdens KanaalPOP Live! Volg de site voor het laatste nieuws.

Zienemaan & Sterren | 7 t/m 9 september 2018

Baanbrekende cinema in een onvergetelijke openluchtsetting, dát is Zienemaan & Sterren op het voormalige Suikerunieterrein in Groningen. Kom naar de grootste openluchtbioscoop van Noord-Nederland om te genieten van een uniek filmprogramma en een fijne festivalsfeer onder de Groningse sterrenhemel. Benieuwd welke films vertoond worden? Houd dan de website in de gaten.

Groninger Museumnacht | 8 september

Na het succes van de eerste editie kon het natuurlijk niet uitblijven: de Groninger Museumnacht krijgt dit jaar een vervolg. Op zaterdag 8 september openen GRID Grafisch Museum, het Groninger Museum, het Nederlands Stripmuseum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Universiteitsmuseum hun deuren tot na middernacht.

ReitdiepPOP | 14 & 15 september 2018

ReitdiepPOP Festival is een gratis toegankelijk muziekfestival voor het hele gezin.  Op een mooie locatie in Groningen, namelijk de jachthaven Reitdiep met op de achtergrond de kleurrijke pierwoningen. Het brede en veelzijdige programma biedt iedere bezoeker wat leuks om te zien, te doen en te horen. Naast muziek en acts van voornamelijk lokale artiesten zijn er ook tal van kinderactiviteiten en kan er daarnaast heerlijk gegeten en gedronken worden. Klik hier voor meer informatie.

Vogelfestival Lauwersmeer | 16 september

Op zondag 16 september van 10.00 uur tot 17.00 uur vindt voor de tweede keer het Vogelfestival plaats in Nationaal Park Lauwersmeer. Rondom het Activiteitencentrum Lauwersmeer wordt een festival georganiseerd met muziek, lezingen, lekker eten en drinken, excursies, kunst, wetenschap en theater. Een festival waar vogels centraal staan maar dat niet alleen leuk is voor de echte vogelaar, maar voor iedereen! Klik hier voor meer informatie.

Culinair Fraeylema | 21, 22 & 23 september

Hou het vakantiegevoel nog even vast! Kom op 21, 22 en 23  september naar Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren. Dan kun je heerlijk nazomeren tijdens Culinair Fraeylema, het foodfestival in Midden-Groningen! Gewoon lekker en gezellig met elkaar kijken, proeven en beleven op een sfeervol landgoed dat voor de gelegenheid is omgetoverd tot een groots openluchtrestaurant met Griekse specialiteiten, Scandinavische delicatessen, Franse lekkernijen, Indonesische hapjes, Italiaanse bollen, Arabische bites, Mediterane specialiteiten en Gronings goed.

Kadepop | 22 september 2018

Kadepop is een uniek en intiem popfestival voor jong & oud, met inter- én nationale namen in en rondom de voormalige Suikerfabriek te Groningen! De toegift van het festivalseizoen, waar je verrast wordt door opkomende inter- én nationale namen. Het festival wordt georganiseerd door vrijwilligers en heeft geen winstoogmerk. Gedreven door passie, urban en selfmade slaagt Kadepop er elk jaar in een fantastisch festival neer te zetten. Dit jaar zal Kadepop wederom plaats vinden op het voormalig Suikerunieterrein 'De Suiker' in Groningen. Meer informatie over Kadepop vind je hier.

Pronkjewailpad | tot eind oktober

Groninger pronkjuweeltjes en pareltjes vormen de kern van dit wandelpad. Denk aan borgen, wierden, kerken, de Wadden, het Lauwersmeer, Bourtange en de stad Groningen, maar ook horeca, galerieën, tuinen en musea. Om de paar kilometer komt u langs of gaat u zelfs door deze pronkjuwelen van Groningen.

Het Pronkjewailpad is niet alleen een wandelpad, maar ook een evenement – het pad viert namelijk Gastvrij Groningen! Langs de routes werken vele lokale ondernemers en organisaties mee met het Pronkjewailpad door hun deuren voor u open te zetten. Zij bieden u een bijzondere ‘pronkjewail’ aan: een gebaar van gastvrijheid. Voor elk pronkjuweeltje die u bezoekt, proeft of ervaart, verdient u een stempel op deze kaart. Op deze manier ontdekt u met het Pronkjewailpad al het moois dat Groningen te bieden heeft – en bent u op het einde van uw wandeltocht misschien zelf een échte Grunneger geworden.