Theater & cross-over festival ‘Noorderzon’

Theater & cross-over festival ‘Noorderzon’

Cultuur

Sinds jaar en dag hét culturele hoogtepunt van de Groningse zomermaanden.

Het is sinds jaar en dag hét culturele hoogtepunt van de Groningse zomermaanden: theater & cross-over festival ‘Noorderzon’.

Van 18 tot en met 28 augustus staat het Noorderplantsoen voor de vijftiende keer avond aan avond in het teken van dans, muziek, (straat)theater en circus. Wat er zoal op het programma staat? Onder andere kun je kijken naar 'Secret' van het Franse Cirque Ici. Deze voorstelling van het beleeft in het Noorderplantsoen haar Nederlandse première. Ook de Belgen Eric Joris & Peter Verhelst komen naar Groningen met hun virtueel reëel belevingstheater. Leuk voor kinderen - maar ook minstens zo leuk voor hun ouders - is de Franse Manège d' Andréa: een prachtige hedendaagse draaimolen.

Er is dit jaar speciale aandacht voor nieuw Brits werk, zoals bijvoorbeeld The Shout: een achttienkoppig modern koor of 'vocale Big Band', zoals ze zichzelf ook wel noemen. Ook op het programma staat Gob Squad met Super Night Shot, een 'multi screen film event' waarin de stad het decor wordt voor de fantasievolle missie van de makers.

Overigens is het festival ook zónder een bezoek aan een voorstelling al de moeite waard. Op verschillende plekken in het plantsoen - waaronder pal aan de vijver - zijn er verschillende terrasjes te vinden waar het, vooral op warme zomeravonden, goed toeven is.

Voor het complete programma kun je kijken op www.noorderzon.nl. Voor meer uitgaanstips en - nieuws: www.groningeruitburo.nl