Volop activiteiten tijdens Groningse Nacht van Kunst & Wetenschap

Volop activiteiten tijdens Groningse Nacht van Kunst & Wetenschap

Cultuur

Op 24 mei vormt de binnenstad van Groningen het podium voor zo’n tweehonderd acts, nachtcolleges, lezingen, exposities, installaties en bands tijdens het festival De Nacht van Kunst en Wetenschap. Het festival staat dit jaar in het teken van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG).


Tijdens De Nacht van Kunst en Wetenschap is tot in de late uurtjes verrassende combinaties van kunst en wetenschap op een groot aantal uiteenlopende locaties te zien. Op het programma staan talloze voorstellingen, optredens, lezingen, muziek, dans en bijzondere experimenten waar bezoekers vaak zelf aan mee kunnen doen. Zo kan men onder andere naar Der Aa-kerk, die net als vorig jaar weer ‘Kerk der Wetenschappen’ is. Op de Vismarkt is een groot openluchtpodium te vinden. Maar men kan ook terecht voor workshops en lezingen in het Groninger Museum, Academie Minerva en het Academiegebouw.

Programmeur Bernou Ozinga verwacht een topdrukte. ‘De kaartverkoop loopt erg goed, dus wie een kaartje wil kopen kan niet te lang wachten. We hopen ook dit jaar weer een heel mooie festival neer te zetten waarmee Groningen laat zien wat het allemaal in huis heeft.’

Kaarten zijn te koop op www.denachtvankunstenwetenschap.nl