Zoek op de website

Nieuws

Steeds meer Groningers wekken zelf energie op dankzij Grunneger Power

01/03/2017

De stad Groningen heeft een voor Nederland bijzondere energiecoöperatie die gericht is op de productie van groene energie voor en door inwoners uit de eigen stad. ‘Grunneger Power’, zo luidt de naam van deze coöperatie, die zich onderscheidt van groene energieleveranciers in Nederland door het feit dat er niet alleen groene energie wordt verkocht, maar ook door leden samen wordt geproduceerd.

Lees meer

Aanleg nieuwe stroomsnelweg tussen Denemarken en Eemshaven van start

19/01/2017


Op 3 januari is begonnen met de aanleg van een nieuwe onderzeese stroomkabel tussen de Eemshaven en Denemarken. Deze COBRAcable, zoals het project is genoemd, kan gezien worden als een energiesnelweg. Het grensoverschrijdende project speelt dan ook een belangrijke rol in de verwezenlijking van een duurzaam internationaal energielandschap.

Lees meer

Blauwestad krijgt STOPcontact: bank met oplaadpunten langs fietspad van zonnepanelen

18/01/2017

In Blauwestad komt een erg bijzondere bank in de openbare ruimte te staan. In het unieke stuk straatmeubilair zijn namelijk verschillende oplaadpunten te vinden die te gebruiken zijn voor elektrische fietsen, smartphones en tablets. De stroom is afkomstig van de SolarRoad Kit, een stuk fietspad van zo’n tien vierkante meter met ingebouwde zonnepanelen.

Lees meer

Meer nieuws