Zoek op de website

Nieuws

Slim en flexibel energienet op Gronings bedrijvenpark

22/06/2017

Op het Groningse Bedrijvenpark Zuid-Oost is een proef gestart met een flexibele energievoorziening, waarbij bedrijven op het park zijn aangesloten op een slim gemeenschappelijk stroomnet. Het project BZO Community-flex is uniek in Nederland. ‘In de consumentenmarkt en bij de grootindustrie zie je dergelijke samenwerkingsverbanden steeds meer, maar bij het midden- en kleinbedrijf is het nog echt iets nieuws’, aldus projectleider Erik Matiens.

Lees meer

Energy Academy Europe: icoon van duurzaamheid officieel geopend

23/05/2017

Op woensdag 17 mei is op de Zernike Campus in Groningen het nieuwe gebouw van de Energy Academy Europe (EAE) officieel geopend. In het iconische en superduurzame gebouw werken bedrijfsleven, onderwijs en wetenschap al enige tijd samen aan innovatie en toonaangevende onderzoeksprojecten op energiegebied.

Lees meer

Grootse plannen voor duurzame waterstofproductie uit stroom in provincie Groningen

24/04/2017

Groningen moet een belangrijke rol gaan spelen in het onderzoek naar de duurzame productie van waterstof. Dat zegt hoogleraar toekomstige energiesystemen aan de TU Delft en lid van de Noordelijke Innovation Board (NIB) Ad van Wijk. De oproep blijkt niet aan dovemansoren gericht: Gasunie en EnergyStock willen binnenkort bij Veendam starten met de bouw van een grootschalige proefinstallatie voor het omzetten van duurzame stroom in waterstof.

Lees meer

Meer nieuws