Zoek op de website

Nieuws

Grootse plannen voor duurzame waterstofproductie uit stroom in provincie Groningen

24/04/2017

Groningen moet een belangrijke rol gaan spelen in het onderzoek naar de duurzame productie van waterstof. Dat zegt hoogleraar toekomstige energiesystemen aan de TU Delft en lid van de Noordelijke Innovation Board (NIB) Ad van Wijk. De oproep blijkt niet aan dovemansoren gericht: Gasunie en EnergyStock willen binnenkort bij Veendam starten met de bouw van een grootschalige proefinstallatie voor het omzetten van duurzame stroom in waterstof.

Lees meer

Test met kleinere windmolen met dubbel vermogen

12/04/2017

Een kleine, lichte windmolen met dubbel rendement. Dat is een molen van het bedrijf Mega Windforce BV uit Winschoten dat in ontwikkeling is. Mega Windforce BV heeft van de provincie Groningen 126.000 euro gekregen voor het bouwen en testen van een prototype van die nieuwe windmolen.

Lees meer

Steeds meer Groningers wekken zelf energie op dankzij Grunneger Power

01/03/2017

De stad Groningen heeft een voor Nederland bijzondere energiecoöperatie die gericht is op de productie van groene energie voor en door inwoners uit de eigen stad. ‘Grunneger Power’, zo luidt de naam van deze coöperatie, die zich onderscheidt van groene energieleveranciers in Nederland door het feit dat er niet alleen groene energie wordt verkocht, maar ook door leden samen wordt geproduceerd.

Lees meer

Meer nieuws