Nieuws

Energiegame Hanzehogeschool brengt partijen samen in energietransitie

19/04/2018

De Hanzehogeschool heeft de game We-Energy ontwikkeld. Met dit spel wordt de samenwerking tussen overheden, burgers en (energie)bedrijven op het gebied van energietransitie vergemakkelijkt en versneld. De provincie Utrecht heeft het spel inmiddels aangeschaft en biedt het aan bij alle 26 Utrechtse gemeenten om het denken over een duurzamere energievoorziening in een stroomversnelling te brengen.

Proef met nieuwe generatie brandstofcellen bij AkzoNobel Delfzijl

22/03/2018

AkzoNobel in Delfzijl gaat een nieuwe generatie brandstofcellen testen. Die nieuwe brandstofcellen zijn nodig omdat er straks veel meer gebruik wordt gemaakt van hernieuwbare energie. Delfzijl is aangewezen als locatie voor de demonstratiefase van het project Grasshopper, dat staat voor GRid ASsiSting modular HydrOgen Pem PowER

Energy Venture Lab: 'You've got the power!'

22/02/2018

Denk jij een stevig steentje bij te kunnen dragen aan de transitie naar een duurzamere energievoorziening? Meld je dan aan voor het Energy Venture Lab, een specialistisch trainings- en versnellingsprogramma voor ondernemende mensen met vernieuwende, energie-gerelateerde ideeën en ambities op energiegebied.

Meer nieuws