Zoek op de website

Nieuws

Proef met blockchainoplossing voor peer-to-peer energiehandel in Groningen

12/10/2017

In Groningen is gestart met de ontwikkeling van een energiecommunity op basis van blockchaintechnologie. Het gaat om een gezamenlijk initiatief van Gasunie, TOBLOCKCHAIN en DNV GL, waarbij deelnemers onderling energie kunnen delen, verhandelen en doneren via het PowerToShare-platform. Het project is één van de vijf winnaars van de Groningse blockchain-competitie.

New Energy Coalition wil van Zernike Park Groningen bruisende en inspirerende energiecampus maken

04/10/2017

Een centrum in Groningen waar het bruíst van de activiteiten op energiegebied. Waar ondernemers elkaar ontmoeten. Waar onderzoekers ondernemers of andere wetenschappers treffen. Waar kleine of grotere bedrijven in de energiesector worden opgericht en groeien. Waar studenten heen en weer lopen, lezingen en debatten worden georganiseerd, en dat zich heeft ontwikkeld tot hét noordelijke centrum voor alles wat met energie te maken heeft. Zó zou een belangrijk deel van het Zernike Park Groningen zich in de ogen van Gertjan Lankhorst in zo’n jaar of vijf moeten ontwikkelen.

Stroomgrootverbruiker ESD-SIC past productietijden aan op energiemarkt

28/09/2017

ESD-SIC in Delfzijl, producent van siliciumcarbide, en energiebedrijf Engie zijn een unieke samenwerking aangegaan. De bedrijven hebben een volledig geautomatiseerd systeem ontwikkeld dat het mogelijk maakt om de productietijden van ESD-SIC aan te passen aan de omstandigheden op de energiemarkt. Is er weinig elektriciteit beschikbaar en liggen de stroomprijzen hoog, dan schakelt de productie uit. Is er volop stroom beschikbaar zijn de prijzen laag, dan wordt er weer gestart. 

Meer nieuws