Zoek op de website

Nieuws

Groningse studenten gaan voor topklassering bij eerste deelname World Solar Challenge

18/07/2017

Een groep Groningse studenten doet in 2019 mee aan de meest prestigieuze race voor auto’s op zonne-energie ter wereld: de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Maar simpelweg meerijden is voor de multidisciplinaire mix van Hanzehogeschool- en RUG-studenten niet voldoende: het raceteam, dat als Solar Racing Groningen zal deelnemen, hoopt minimaal een plek in de top vijf te veroveren.

Slim en flexibel energienet op Gronings bedrijvenpark

22/06/2017

Op het Groningse Bedrijvenpark Zuid-Oost is een proef gestart met een flexibele energievoorziening, waarbij bedrijven op het park zijn aangesloten op een slim gemeenschappelijk stroomnet. Het project BZO Community-flex is uniek in Nederland. ‘In de consumentenmarkt en bij de grootindustrie zie je dergelijke samenwerkingsverbanden steeds meer, maar bij het midden- en kleinbedrijf is het nog echt iets nieuws’, aldus projectleider Erik Matiens.

Energy Academy Europe: icoon van duurzaamheid officieel geopend

23/05/2017

Op woensdag 17 mei is op de Zernike Campus in Groningen het nieuwe gebouw van de Energy Academy Europe (EAE) officieel geopend. In het iconische en superduurzame gebouw werken bedrijfsleven, onderwijs en wetenschap al enige tijd samen aan innovatie en toonaangevende onderzoeksprojecten op energiegebied.

Meer nieuws