Groningen Digital City

Samen de toekomst vormgeven én creëren, in een stad waar je jezelf volop kunt ontwikkelen, waar innovatieve bedrijven zich vestigen en waar ondernemerschap op één staat. Hier, in Growningen, is volop ruimte om jouw ideeën werkelijkheid te maken. Binnen een actieve, digitale community die elkaar inspireert, uitdaagt en verder helpt.

Groningen heeft een reputatie als internetstad. Met bedrijven als StreamZilla, Mr. Chadd, Chordify, Crowdynews, Simplicate en Voys is Groningen grootleverancier voor de Deloitte Fast 50 (50 snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland). Inmiddels weten we dat internet niet het slotstuk maar het begin van de digitale revolutie is. Bedrijven en kennisinstellingen in Groningen storten zich nu op cloud communicatie, big data, blockchain, virtual reality en the internet of things. Zo doet IBM samen met ASTRON en Rijksuniversiteit Groningen onderzoek naar big data-issues binnen de energiesector, gezondheidszorg en waterbeheer. HackerOne, opgericht door Groningse studenten, werkt (inmiddels vanuit San Francisco) aan een veilig en toegankelijk internet voor iedereen.

Digital Society Hub

De Digital Society Hub is een trefpunt voor evenementen en workshops op het gebied van digitalisering. Een plek voor permanente aanwezigheid van bedrijven. Met de ingebruikname van het gebouw van de Digital Society Hub heeft de Hanzehogeschool een nieuwe thuisbasis voor digitalisering. De hub staat in verbinding met andere hubs op de Zernike Campus en in de regio. Het is een fysieke smart-up omgeving waar bedrijfsleven, onderzoekers en studenten elkaar ontmoeten en samenwerken.
Klik hier voor meer.

Groningen Digital Business Center

Het Groningen Digital Business Center (GDBC) van de Rijksuniversiteit Groningen staat voor kennis en kennisdeling. Er is in Noord-Nederland een dringende vraag naar academisch opgeleide experts op het gebied digital science en big data. De activiteiten en doelstellingen van het Groningen Digital Business Centre (GDBC) zijn er dan ook op gericht om de noordelijke digitale sector te versterken. Klik hier voor meer.