Zoek op de website

Nieuws

Zernike Campus Groningen: broedplaats voor innovatieve ideeën en bedrijven

05/07/2017

De Zernike Campus ontwikkelt zich meer en meer tot een gigantisch broeinest van kennis en innovatief ondernemerschap. Op het terrein aan de westkant van Groningen werken de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool en andere opleiders samen met overheden en ondernemers aan nieuwe ontwikkelingen op tal van gebieden: van duurzame energie, groene chemie en de biobased economy tot toepassingen voor de nieuwste generatie mobiel internet (5G) en toekomstbestendig bouwen.

Lees meer

5G Lab geeft Gronings bedrijfsleven voorsprong op technologiegebied

27/06/2017

Hoewel 5G waarschijnlijk pas over enkele jaren beschikbaar zal zijn voor commerciële partijen, kunnen zij in Groningen al aan de slag met de ontwikkeling van innovatieve toepassingen voor deze nieuwe generatie mobiel internet. Met de recente opening van het 5G Lab Groningen op de Zernike Campus komen er nog meer mogelijkheden om te zorgen dat het Groningse bedrijfsleven voorop loopt als 5G straks wereldwijd wordt uitgerold.

Lees meer

Grootste scheepslift van Europa geeft impuls aan bedrijvigheid Lauwersoog

19/06/2017

Het loopt storm bij scheepslift van Next Generation Shipyards in de haven van Lauwersoog. De lift, de grootste in zijn soort in Noord-Europa, werd vorig jaar in gebruik genomen en mag op veel belangstellingstelling rekenen. 'Het is veel drukker dan we van te voren hadden gedacht', zo zegt Albert Keizer van Next Generation Shiplift in gesprek met RTV Noord. 'Kennelijk was het echt een gat in de markt'.

Lees meer

Meer nieuws