Zoek op de website

Nieuws

Innovatiecentrum voor aardbevingsbestendig bouwen (BuildinG) op spectaculaire wijze geopend

21/09/2017

Woensdagmiddag is het kennis- en innovatiecentrum voor de bouw- en infrasector, BuildinG, geopend in Groningen. In BuildinG, wat staat voor Build in Groningen, worden de nieuwste technieken getest op het gebied van aardbevings- en toekomstbestendig bouwen die in Noord-Groningen en daarbuiten gebruikt kunnen worden. 

Innofest gebruikt festivals als proeftuin voor innovatieve bedrijven

11/09/2017

Een festival als proeftuin voor innovaties. Dat is waar Innofest naar streeft. Ze proberen organisatoren van festivals en slimme ondernemers bij elkaar te brengen. De ondernemers kunnen dan profiteren van een plek waar ze gratis hun nieuwe productie of hun slimme oplossing kunnen testen voor een groot publiek. 

Onderzoekers RUG ontwikkelen proefdiervrije methode voor leveronderzoek

03/08/2017

Bij veel wetenschappelijke onderzoeken worden proefdieren gebruikt. Bij leveronderzoek worden bijvoorbeeld vaak plofmuizen gebruikt: deze worden vetgemest zodat ze snel overgewicht krijgen. Op die manier kunnen onderzoekers kijken naar de gevolgen hiervan voor de lever. RUG-hoogleraar Peter Olinga van de Faculteit Science and Engineering ontwikkelt nu een model waarbij dat niet langer nodig is. Hoe? Door flinterdunne menselijke leverplakjes in een chip te plaatsen.

Meer nieuws