Zoek op de website
Friet van Piet verkozen tot meest duurzame cafetaria van Nederland

Friet van Piet verkozen tot meest duurzame cafetaria van Nederland

Innovatie

22-04-14

De vlag kan uit bij het Groningse cafetaria Friet van Piet. De zaak van eigenaar Marco Agema is namelijk uitgeroepen tot meest duurzame cafetaria van Nederland. Agema is maar wat blij met de prijs. ‘Het geeft aan dat we met onze eetgelegenheid op de goede weg zijn. En het is een erkenning voor het harde werk dat we hebben geleverd’, zegt hij.

Wie bij Friet van Piet aan de Meeuwerderweg een frietje besteld, krijgt bijvoorbeeld friet voorgeschoteld die is gemaakt van Groningse aardappelen. Ook ontmoedigd Agema het gebruik van plastic tasjes en zijn de papieren zakken gemaakt van gerecycled materiaal. ‘Ik vind het belangrijk om te kijken hoe je als ondernemer in de wereld staat. Daarom kijk ik in mijn omgeving of ik anderen kan helpen. Zo geven we bijvoorbeeld de opbrengst van de besparing van plastic tasjes aan de Stichting Groninger Landschap.’

Voor de geboren en getogen Groninger is het belangrijk dat hij zijn omgeving een steuntje in de rug geeft. ‘Ik ben trots op Groningen. Daarom koop ik graag aardappelen en hamburgers in die in de regio worden geproduceerd. Je moet elkaar ondersteunen’, zegt Agema.

De Groningse ondernemer mag zijn zaak nu een jaar lang ‘meest duurzame cafetaria van Nederland’ noemen. Ook kreeg hij een bokaal uitgereikt. ‘Ik hoop dat ik mijn collega’s kan prikkelen om ook hun bedrijfsvoering biologisch en duurzaam in te richten’, vertelt Agema. ‘Als dat lukt, zou dat heel mooi zijn.’

www.cafetariafrietvanpiet.nl

Meer lezen?