Zoek op de website

Nieuws

Tubbber: Groningse ‘Airbnb voor boten’ slaat wereldwijd aan

17/08/2017

Waar je vroeger een behoorlijk dik gevulde portemonnee moest hebben om een (zeil)jacht in de Middellandse zee te kunnen huren, is die droomvakantie tegenwoordig helemaal niet meer zo onbereikbaar als je misschien zou denken. Neem maar eens een kijkje op Tubbber.com. Deze Groningse ‘Airbnb voor boten’ verbindt huurders en verhuurders van boten op een gemakkelijke maar veilige wijze met elkaar. ‘We zijn inmiddels anderhalf jaar bezig en hebben al zo’n 17.500 gebruikers over de hele wereld’, vertelt oprichter Anne de Vries. ‘Het vaartoerisme op de Middellandse zee wordt steeds populairder en dankzij ons ook een stuk bereikbaarder.’

Koopjesdrogisterij.nl uit Oude Pekela timmert nationaal aan de weg

26/07/2017

Je verwacht het niet, maar in Oude Pekela zit een van ’s lands grootste online drogisterijen, koopjesdrogisterij.nl. Het bedrijf groeit als een tierelier: inmiddels verlaten wekelijks ruim 6.000 pakketten met crèmepjes, afslankproducten, voedingssupplementen, douchegels en nog veel meer drogisterijartikelen de deuren van het bedrijfspand in het oost-Groningse dorp.

Groningse startup BUKU heeft wereldwijde primeur met streamingdienst voor studieboeken

25/07/2017

‘Spotify of Netflix, maar dan voor studieboeken’, dat is hoe Jeff van der Laan zijn kersverse startup BUKU omschrijft. ‘We gaan in september live met ’s werelds eerste streamingdienst voor lesmateriaal. Je betaalt een vast bedrag en kunt vervolgens waar en wanneer je maar wilt gaan blokken voor je tentamens.’ BUKU is daarmee niet alleen een oplossing voor studenten; ook uitgevers van studieboeken zijn erg enthousiast over de Groningse vinding.

Meer nieuws