Ambitieus Muelink & Grol biedt werkervaringsplekken

Ambitieus Muelink & Grol biedt werkervaringsplekken

Ondernemen

Het stad-Groningse bedrijf Muelink & Grol Group (M&G Group) heeft onlangs een convenant getekend met de gemeente Groningen om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring te bieden. In totaal gaat het om zeventig mensen die bij de toonaangevende producent van rookgas- en ventilatiesystemen aan de slag kunnen.

Het doel van de intentieverklaring is om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring te bieden en te begeleiden, zodat ze zich kunnen ontwikkelen en door kunnen stromen naar de reguliere arbeidsmarkt. De verklaring werd ook ondertekend door de wethouders Roeland van der Schaaf van de gemeente Groningen en Maurice Hoogeveen van gemeente Assen. De samenwerking is onder de noemer ‘Werken aan Werk’ voor een periode van drie jaar bezegeld.

Zowel de gemeente Groningen als de gemeente Assen levert elk minimaal 35 kandidaten aan vanuit de bijstand en de Sociale Werkvoorziening (SW). De kandidaten, 70 in totaal dus, gaan allemaal aan de slag bij Muelink & Grol of bij dochterbedrijf Burgerhout. Naast deze 70 leerwerkplekken worden 32 werkplekken beschikbaar gesteld voor de Wajong-doelgroep.

De gemeente Groningen had al een samenwerkingsverband met Muelink & Grol voor het plaatsen van kandidaten. Een soortgelijke samenwerking heeft de gemeente Assen met Burgerhout. Voor de Muelink & Grol Group is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen erg belangrijk.

Muelink en Grol is een producent van rookgas- en ventilatiesystemen. Het bedrijf zag in 1932 in Groningen het levenslicht als Wijma & Grol. Het werd opgericht door twee loodgieters, die in eerste instantie vooral voor hun eigen business produceerden. In de jaren die volgden gingen ze ook aan concullega's leveren, waarna de focus vanaf de jaren tachtig op installatie en productie kwam te liggen.

Met de komst van een nieuwe bestuurder veranderde de bedrijfsnaam in Muelink & Grol, waarna het bedrijf langzaam maar zeker werd uitgebouwd naar een holding. Tegenwoordig is de overkoepelende M&G Group wereldwijd marktleider en vallen er tien bedrijvenin binnen- en buitenland onder de groep, waaronder dus Muelink & Grol en Burgerhout, maar ook bedrijven als Anjo en interActive.

Overigens investeert Muelink & Grol ook veel in het eigen personeel, want, zo zeggen ze ‘mensen zijn de sleutel tot je succes’. In dat kader worden hoge eisen gesteld aan een veilige werkomgeving, wordt teamwork gestimuleerd en is respect hebben voor je collega’s een voorwaarde.

En daar blijft het niet bij: medewerkers van Muelink & Grol kregen vorig jaar de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Onder de noemer ‘Employee Skill Development’ werden de kennis en vaardigheden die nodig zijn op het werk vergroot en verder ontwikkeld. En niet zonder reden: Muelink & Grol wil op deze manier de kwaliteit van de producten die het levert verder verbeteren en de groeimogelijkheden vergroten.

www.muelink-grol.com