Finalisten Groninger Ondernemingsprijs 2018: hoogwerkers, taatsdeuren en slimme logistiek

Finalisten Groninger Ondernemingsprijs 2018: hoogwerkers, taatsdeuren en slimme logistiek

Ondernemen

Elk jaar worden tien succesvolle Groningse ondernemingen genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs. Uiteindelijk schoppen drie van die genomineerden het tot de finaleavond in Martiniplaza en een kans op de titel ‘Beste Onderneming van Groningen’. Dit jaar bestaat dat trio uit Roossien Hoogwerktechniek uit Groningen, deurenfabrikant FritsJurgens uit Kolham en transportbedrijf Koopman Logistics uit Leek.

Roossien Hoogwerktechniek: ‘Wij verkopen veilige werkplekken op hoogte’

Het Groningse Roossien Hoogwerktechniek produceert, verkoopt en installeert industriële klimmaterialen, variërend van een eenvoudige keukentrap of ladder, tot en met geavanceerde stellages, steigers en rijdende bordessen. ‘Veilige werkplekken op hoogte’, zoals ze het zelf omschrijven. Bijvoorbeeld om vliegtuigen, boorplatforms, treinen of vrachtwagens veilig en comfortabel te kunnen onderhouden. De standaard producten komen zo uit de catalogus, de maatwerkproducten worden speciaal per opdrachtgever en locatie ontworpen, gebouwd en geïnstalleerd.

Lees verder op de site van de Groninger Ondernemingsprijs.

De verborgen perfectie van FritsJurgens

Een stijlvolle entree maken, dat doe je met een taatsdeur. Dankzij de onzichtbare scharnieren van FritsJurgens, innovatief in de deur verwerkt, zijn er qua toepassing geen beperkingen meer. Zelfs bij een gewicht van 500 kilo zwaaien de taatsdeuren nog gracieus open. Het bedrijf uit Kolham levert de scharnieren aan prestigieuze hotels, kantoren, winkels en luxe woningen. ‘Wij produceren en verkopen het perfecte scharnier voor de perfecte deur: de taatsdeur’, aldus directeur Marko Kamminga.

Lees verder

Koopman Logistics kiest innovatieve koers

De mosterdbruine vrachtwagens van Koopman Logistics Group, volgeladen met spiksplinternieuwe personenauto’s, zijn een bekend fenomeen op de snelweg. Meer onbekend is dat Koopman een compleet 24-uurs distributiebedrijf runt voor pakketten en pallets. En het familiebedrijf uit 1930 bewerkstelligt met de modernste informatietechnologieën grote besparingen voor zijn klanten. ‘Onze dienstverlening moet de klant altijd geld opleveren’, is de mening van algemeen directeur Maurice de Wilde. ‘Daarom zijn we altijd op zoek naar innovaties. Die vinden we onder meer in blockchain-technologie: we brengen het hele traject dat een auto aflegt van fabriek tot aan verkoop, digitaal in kaart.’

Lees verder

Finale

Welke van de bovenstaande bedrijven zich uiteindelijk een jaar lang de ‘Beste Onderneming van Groningen’ mag noemen, wordt op 29 november bekend gemaakt tijdens een feestelijke finaleavond in Martiniplaza.