Hibex: betonkunstenaars uit Groningen

Hibex: betonkunstenaars uit Groningen

Ondernemen

Beton: het is op de eerste oogopslag niet het meest sexy product dat je kunt bedenken, maar in de handen van het Groningse Hibex wordt het materiaal tot opzienbarende vormen gesmeed. Niet voor niks kiezen steeds meer architecten en bouwers voor de Groningse betonkunstenaars en stapelen de ambitieuze projecten in zowel binnen- als buitenland zich op.

Hibex levert zijn beton in oneindig veel vormen en structuren. Van simpele rechthoekige bouwonderdelen voor woningen, kantoorpanden en bruggen tot veelvormige en kleurrijke delen voor opvallende gebouwen en constructies. Bij Hibex kunnen ze beton vrijwel iedere gewenste uitstraling meegeven en daarmee biedt het bedrijf veel architecten nieuwe mogelijkheden.

‘In de architectuur zien we een afspiegeling van de tijd waarin we leven’, aldus Hibex. ‘Op de schouders van een bouwmeester rust dan ook een grote verantwoordelijkheid. Samen met de architect stelt hij uitgesproken eisen aan bouwmaterialen. In prijs en kwaliteit. In uitvoering en uiterlijk. Als industrie voor betonnen bouwelementen spelen wij hierop in door ons flexibel op te stellen en actief mee te denken met opdrachtgevers. Innovatief handelen krijgt daarbij voorrang boven routinematig werken. En dat werpt z'n vruchten af.’

Wat te denken bijvoorbeeld van prestigieuze bouwprojecten als de opvallende nieuwe Art Gallery Rivington Place in het hartje van London, waarvoor Hibex de antracietkleurige gevelelementen leverde. Of de door Hibex met groen glas bedekte betondelen voor de constructie van de kuipvormige waterzuiveringsinstallatie van Vitens op Vlieland. En dan kunnen we nog het in het oog springende restaurant De Grote Koppel in Amersfoort of het groene, 85 verdiepingen tellende woon- en werkcomplex Cité op de Rotterdamse Zuidas noemen, maar zelfs dan vergeten we nog een groot aantal minstens zo aansprekende projecten.

Wie meer wil zien van de betonkunsten van Hibex, kan natuurlijk even een kijkje nemen op de website van het bedrijf.