P&P Projects uit Groningen wil aanjager zijn van duurzame relatiegeschenken

P&P Projects uit Groningen wil aanjager zijn van duurzame relatiegeschenken

Ondernemen

Polo’s, gadgets, luxe geschenken, bedrukte sweaters: bij P&P Projects uit Groningen zijn tienduizenden verschillende relatiegeschenken verkrijgbaar. Het bedrijf heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een belangrijke speler in deze branche, waar klanten uit heel Nederland terecht kunnen voor de meest uiteenlopende, veelal bedrukte relatiegeschenken. Bovendien kunnen die klanten dat doen met een goed gevoel, want P&P Projects vindt duurzaamheid niet alleen belangrijk, maar beschouwt zichzelf als aanjager van duurzaamheid. Het bedrijf let er scherp op waar de producten worden gemaakt, hoe, door wie en met gebruik van welke grondstoffen.

‘Ja, het gaat heel erg goed met ons bedrijf. Er werken inmiddels vijftien mensen, en het aantal klanten en orders groeit gestaag door. De meeste van onze ‘top-tien’ klanten komen trouwens niet uit het Noorden. Ik geloof dat het voor hen helemaal niets uitmaakt dat wij in het Noorden gevestigd zijn. Voor ons zelf maakt het wel degelijk wat uit: het is héerlijk om in Groningen te ondernemen. Niet alleen hebben we hier alle ruimte, maar ook zeer loyale en gemotiveerde medewerkers’, zo vertelt Djimmer van der Weerd, directeur-eigenaar van het aan de Wasaweg gevestigde P&P Projects.

Het bedrijf in relatiegeschenken werd opgericht in 1994, en richtte zich aanvankelijk vooral op studenten en business-to-business als doelgroepen. Djimmer kwam in het jaar 2005 bij het bedrijf, werkte in diverse managementfuncties en kon uiteindelijk in het jaar 2015 alle aandelen overnemen. Daarmee ging voor hem een droom in vervulling want leiding geven aan dit bedrijf sloot exact aan bij zijn studie commerciële economie, ondernemerschap en management, aan de Hanzehogeschool Groningen.

Sinds Djimmer bij P&P Projects is gaan werken is er in de wereld van relatiegeschenken veel veranderd. ‘Vroeger dacht je bij relatiegeschenken vooral aan ballpoints, petjes of andere weggevertjes. Maar de kwaliteit van relatiegeschenken is enorm omhoog gegaan. Bedrijven zijn hogere eisen gaan stellen aan de producten die ze weggeven waarmee ze zich willen onderscheiden. Vergelijk het maar met veel van de artikelen die in gewone winkels liggen. Zij zijn vaak modieuzer of hebben meer uitstraling dan vroeger. En natuurlijk kun je ook bij ons nog wel bedrukte sleutelhangers en bedrukte pennen bestellen, dat is van alle tijden. Maar daarnaast zijn er toch veel interessante producten bij gekomen, bijvoorbeeld ook computer gerelateerd. En hele mooie gadgets!’

Dat P&P Projects in het Noorden is gevestigd, daar is Djimmer dus blij om. ‘Onlangs was ik bij een klant in Utrecht. Na afloop van de vergadering keek mijn klant die in Amsterdam woont en die ook naar huis wilde reizen op haar telefoon waar de files stonden. Ze rekende uit dat het haar anderhalf uur tijd zou kosten om naar huis te komen. Nou: dan ben ik ook bijna in Groningen, maar ik reed een stuk ontspannener, zonder files onderweg. Wat misschien ooit een nadeel was, de afgelegen ligging van Groningen, is inmiddels echt een voordeel. De kwaliteit van leven is hier prima, onze klanten maakt het niets uit waar we gevestigd zijn, en de arbeidsmoraal is hier hoog, want nog steeds geldt hier: “afspraak is afspraak”, aldus Djimmer.

De komende tijd blijft één van zijn doelen om aanjager te blijven op het gebied  van duurzaamheid. ‘Wij vinden het zelf heel belangrijk om duurzame en kwalitatief goede producten aan te bieden. Dat verwachten onze klanten ook. En daarom zullen we er hard aan blijven trekken om aan de toenemende vraag naar biologisch en eerlijke gemaakte relatiegeschenken te kunnen blijven voldoen. Dat streven, en die functie, dat hoort echt bij P&P Projects’, aldus Djimmer van der Weerd.