Roossien Hoogwerkertechniek zorgt in binnen- en buitenland voor veilige werkplekken op hoogte

Roossien Hoogwerkertechniek zorgt in binnen- en buitenland voor veilige werkplekken op hoogte

Ondernemen

Heb je een klus op hoogte en wil je veilig en comfortabel werken, dan klop je aan bij Roossien Hoogwerktechniek. Het Groningse familiebedrijf produceert, verkoopt en installeert industriële klimmaterialen, variërend van een eenvoudige keukentrap of ladder tot geavanceerde stellages, steigers en rijdende bordessen. De standaard producten komen zo uit de catalogus, de maatwerkproducten worden door Roossien per opdrachtgever en locatie ontworpen, gebouwd en geïnstalleerd.

'Toen ik eind jaren negentig als scheepswerktuigkundige ergens op locatie een veiligheidsprobleem moest komen bekijken, viel het me op dat de loop- en klimroute ernaartoe nog veel gevaarlijker was dan het probleem zelf', zo vertelt directeur Eddy Roossien. 'Op mijn zolderkamer ontstond toen het idee om bedrijven te gaan helpen bij het veiliger laten werken van hun medewerkers. In de afgelopen twintig jaar is de aandacht voor veiligheid als gevolg van de Arbowet alleen maar toegenomen. In diezelfde periode groeide ons bedrijf van de twaalf vierkante meter grote zolderkamer naar een 12.000 vierkante meter groot terrein aan de Bornholmstraat in Groningen.'

Grote opdrachtgevers

Roossien ontzorgt grote bedrijven en overheden bij het voldoen aan ARBO wet- en regelgeving. 'Wij hebben ervoor gekozen om ons te specialiseren in de industriesector in de Benelux', aldus Eddy Roossien. 'Die sector is groot en complex, minder weers- en conjunctuurgevoelig dan de bouw en de betalingsmoraal is over het algemeen ook beter. Wij doen risico-inventarisaties, ontwerpen, produceren en onderhouden alle mogelijke klimmaterialen en we verzorgen ook de inspecties en keuringen, zodat alle materialen gecertificeerd zijn en blijven. We werken voor grote opdrachtgevers als Defensie, KLM, Shell, DAF, Waterschappen, Rijkswaterstaat en Vopak. Stuk voor stuk opdrachtgevers waar we trots op zijn.'

Echt en hecht team

'Maar het meest trots ben ik op onze mensen. We hebben een echt en hecht team, dat samen de mooiste oplossingen bedenkt en realiseert', aldus Roossien. 'Ik zoek medewerkers waar ik een klik mee heb. Het moeten manusjes-van-alles zijn. Als we een keer extreme drukte hebben, of opeens valt iemand uit of krijgen we een grote opdracht binnen, dan moet iedereen kunnen bijspringen en dat gebeurt ook. Dan staat een tekenaar gewoon hier in de werkplaats mee te helpen. In de bedrijfskantine hebben we een hele lange tafel waar we allemaal aan zitten. We noemen elkaar bij de voornaam en kennen geen rangen en standen.”

Roossien Hoogwerkertechniek schopte het tot finalist bij de Groninger Ondernemingsprijs 2018. In het kader van de verkiezing werd onderstaande bedrijfsreportage gemaakt.

Roossien Hoogwerktechniek Finalefilm GOP 2018

Roossien Hoogwerktechniek Finalefilm GOP 2018