Theatertechniek DTS² zorgt overal voor staande ovaties

Theatertechniek DTS² zorgt overal voor staande ovaties

Ondernemen

Je staat er eigenlijk nooit bij stil als je in het theater zit - en dat is natuurlijk ook precies de bedoeling - maar er is nogal wat techniek nodig om jou een leuke avond te bezorgen. Het in Groningen gevestigde DTS² (Dutch Theatre Systems & Services) is specialist in de complexe markt van deze technische installaties. Het bedrijf levert maatoplossingen voor theaters door heel Nederland en zelfs daarbuiten en zorgt daarmee voor heel wat staande ovaties.   

Een recent project van het Groningse bedrijf is de realisatie van de nieuwe hoofdtribune van de Rotterdamse schouwburg (zie het filmpje hieronder). Het theater heeft een zeer drukke bespeling, met uiteenlopende voorstellingen die stuk voor stuk andere eisen stellen aan een zaal. Dankzij de (in delen) bestuurbare tribune ontstaat een uiterst flexibele theaterzaal, die vrijwel elke wenselijke opstelling mogelijk maakt.

Het is slechts één van de vele voorbeelden van de innovatieve oplossingen die het Groningse bedrijf te bieden heeft. Zo verzorgde het ook de kettingtakels in de Beurs van Berlage, bouwde het een grote goederenlift voor het Kulturkvartalet in het Noorse Bodo en gaan de gordijnen van de monumentale Leidse schouwburg niet open zonder de techniek van DTS². En dat zijn nog maar enkele voorbeelden van wat de Groningers zoal klaarspelen.

De mensen van DTS², met hun gezamenlijke 180 jaar aan ervaring in het theatertechnische vak, zetten met oplossingen als deze de toon in hun branche. En dat doen ze ook nog eens met een meer dan gemiddelde maatschappelijke betrokkenheid. Zo wordt altijd gekozen voor de meest duurzaam geproduceerde materialen, krijgen de medewerkers volop de kans tot zelfontplooiing en heeft het bedrijf zich verbonden aan verschillende cultuurprojecten.     

www.dts-2.com