Venus & De Waard verwacht veel van nieuwe vestiging in Delfzijl

Venus & De Waard verwacht veel van nieuwe vestiging in Delfzijl

Ondernemen

Machinefabriek en scheepsreparatiebedrijf Venus & De Waard heeft onlangs een vestiging geopend in Delfzijl. Het is de eerste vestiging buiten IJmuiden voor het zeventig jaar oude bedrijf en de directie verwacht er veel van. Volgens directeur Peter Heeren staat er veel te gebeuren de komende jaren aan de Groningse kust.

Venus & De Waard is een constructie- en reparatiebedrijf. Het bedrijf werd vlak na de Tweede Wereldoorlog opgericht en is gespecialiseerd in onderhoud en reparatie, technische ondersteuning en constructiewerk. Dit doet Venus & De Waard vooral voor de scheepvaart en voor de industriële sector. Daarnaast is het bedrijf leverancier van industriële slangen en verzorgt het de assemblage en plaatsing hiervan. ‘Onze specialisatie is weliswaar de maritieme sector, maar we zijn ook actief in de industriële sector, van constructie tot montage. Eigenlijk kan men voor alle activiteiten bij ons terecht, met uitzondering van elektra en motoren. We zeggen niet snel ergens nee tegen’, aldus directeur Peter Heere in een interview met de website Eemsdelta.nl.

Waarom Venus & De Waard ervoor gekozen heeft een nieuwe vestiging in Delfzijl te openen? ‘Omdat wij het gevoel hebben dat er de komende jaren veel gaat gebeuren in deze regio’, aldus Heere. ‘ Wij waren op de Eemsdelta-regio getipt door een bedrijf uit onze eigen regio, BK Ingenieurs. Daar vertelde men ons dat de Eemsdelta een gebied is waar erg veel gebeurt en nog veel meer gaat gebeuren. En nadat wij enkele keren op bezoek zijn geweest in Delfzijl en de Eemshaven kregen wij ook stellig de indruk dat er nieuwe kansen en mogelijkheden liggen voor een bedrijf als het onze’.

Wat ook heeft meegeholpen is dat Venus & De Waard snel in contact kwam met het bureau Eemsdelta EZ, zo geeft de directeur aan. ‘Drie medewerkers van dit bureau hebben ons echt enorm geholpen! Zij zorgen voor nieuwe contacten en helpen ons met het opbouwen van een netwerk. Dankzij de hulp van dit bureau leren we snel de weg kennen in de Eemsdelta. Ik denk dat zo’n bureau echt noodzakelijk is om nieuwe bedrijven snel wegwijs te maken!’

Dankzij alle hulp is de uitbreiding naar Delfzijl soepel verlopen en kon aan de Deltaweg 46-48 een nieuw pand in gebruik genomen worden. ‘Maar nu is het aan onszelf om er wat van te maken’, zo geeft de directeur aan. ‘We steken er veel tijd en energie in de komende tijd. Maar ik ben ervan overtuigd dat het zal lukken, met onze brede dienstverlening en producten. We kunnen hier in de Eemsdelta echt iets gaan betekenen, dat weet ik zeker!’

www.venusendewaard.nl