Zoek op de website

Nieuws

Geslaagde proef met eerste 3D-geprinte betonnen ligger ter wereld (VIDEO)

21/09/2017

 

De eerste geprinte verkeersbrug voor autoverkeer ter wereld is op 20 september getest in Groningen. Proefexemplaren op schaal van de liggers van geprint gewapend beton werden getest door er gewichten op te leggen. Liggers zijn de balken die het brugdek vormen. In totaal werden er totaal tien platen op de ligger gelegd met een gewicht van meer dan zes ton. De ligger bezweek niet onder het gewicht.

Rijksuniversiteit Groningen verwelkomt 2.300 nieuwe buitenlandse studenten

04/09/2017

De Rijksuniversiteit Groningen heeft op donderdag 31 augustus meer dan 2.300 nieuwe internationale studenten verwelkomd in De Oosterpoort. Ze werden ontvangen met een braderie, een borrel en toespraken van onder andere Nobelprijswinnaar Ben Feringa, wethouder Roeland van der Schaaf en CvB-voorzitter Sibrand Poppema.  

Rijksuniversiteit Groningen is beste klassieke universiteit van Nederland

08/08/2017

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is door de Keuzegids Universiteiten 2017 uitgeroepen tot de beste van de zes klassieke universiteiten in ons land. ‘In het hoge noorden ligt een universiteitsstad die de vergelijking met Amsterdam, Utrecht of Leiden kan doorstaan. ‘Er gaat niets boven Groningen’ is geen versleten VVV-motto. Ook de studenten hier zien het zo’, aldus de Keuzegids.

Meer nieuws