Bedrijfsleven in Groningen zet de deuren open tijdens OpenStad

Bedrijfsleven in Groningen zet de deuren open tijdens OpenStad

Werken & Wonen

Een flink deel van het bedrijfsleven in de stad Groningen zet op 29 september de deuren open tijdens OpenStad: de open bedrijvendag van Groningen. Bezoekers kunnen dan een kijkje nemen op plekken, waar je normaal gesproken niet zo snel mag komen. Onder de deelnemers zijn bedrijven als Bidfood, McDonalds, Stadsbeheer, Hooghoudt en Knol’s Koek.

Volgens de organisatie van OpenStad stikt het van de boeiende bedrijvigheid in de stad. 'We hebben hier een prachtig bedrijfsleven, met een enorme diversiteit. OpenStad biedt de kans aan het grote publiek te laten zien dat zowel bij de gevestigde bedrijven als bij de nieuwkomers en doorgroeiers mooie dingen gedaan, gemaakt en uitgevonden worden. Ik weet zeker dat mensen verrast zijn door wat ze achter de schermen zien, zowel bij startups als bij de gevestigde bedrijven. En dat betekent uiteindelijk mooie PR voor alle deelnemers', zo zeggen Jolande Oechies en Gerrit van Bruggen,  twee van de drijvende krachten achter de organisatie van OpenStad.

Toekomstig personeel

Daarnaast richt OpenStad zich dit jaar sterker dan voorheen op de arbeidsmarkt. 'Veel bedrijven hebben in meer of mindere mate te maken met krapte op de arbeidsmarkt. Er bestaat dus grote behoefte aan goede en gemotiveerde mensen. De open bedrijvendag is een hele laagdrempelige manier om in contact te komen met toekomstig personeel: studenten, maar ook scholieren, werkzoekenden of mensen die een andere werkkring overwegen. Mensen kunnen makkelijk binnenlopen, hun vragen stellen en zo contacten leggen voor bijvoorbeeld stages of een leerwerkplek. Ondernemers en medewerkers krijgen de kans om uit te leggen wat je nodig hebt voor de diverse functies binnen hun bedrijf en zo een positief beeld te laten zien van wat het werk inhoudt', aldus de organisatoren.

Stadsbrede versterking

Het ultieme doel van OpenStad is werkgevers, werknemers, werkzoekenden, scholieren, studenten en stadjers met elkaar te verbinden, met als gevolg een 'stadsbrede' versterking van het economische en sociale klimaat in Groningen.
Naast eerder genoemde bedrijven, kun je op 29 september ook terecht bij onder andere Yarden uitvaartzorg, Medity Medische Diensten, 050media, Fotofabriek, Machinefabriek Rusthoven, Wm Veenstra, timmerfabriek De Verbinding en tientallen andere ondernemingen.

Aftrap bij Bidfood

Bidfood Groningen is op 29 september gastheer voor de officiële aftrap van OpenStad. Samen met diverse andere bedrijven op het Groot Handels Centrum in Groningen zet Bidfood haar deuren open en laat zien wat er komt kijken bij de dagelijkse praktijk van deze horecagroothandel. Tijdens OpenStad krijgen de bezoekers een rondleiding door het bedrijf, waaronder de Foodyard, het magazijn en de koel- en vrieshallen. Ook worden er demonstraties gegeven van de producten en is er een uitgebreid activiteitenprogramma op de centrale parkeerplaats, met onder andere diverse foodtrucks.

Meer informatie over de open bedrijvendag is te vinden op www.openstad050.nl.

Wees erbij! Op 29 september 2018 is OpenStad050!

Wees erbij! Op 29 september 2018 is OpenStad050!