Kunst siert Groningse tuinen tijdens Tuin & Kunst Tiendaagse

Kunst siert Groningse tuinen tijdens Tuin & Kunst Tiendaagse

Werken & Wonen

Van 15 tot en met 24 juni zijn een groot aantal bijzonder tuinen in de provincie Groningen omgetoverd tot centra van kunst en cultuur. Dan vindt namelijk de tweede editie van de Tuin & Kunst Tiendaagse plaats. De provincie kent vele bijzondere, soms eeuwenoude tuinen zoals borgtuinen, slingertuinen, kloostertuinen, de Hortus in Haren en Domies Toen in Pieterburen. Het ontwerp van de kloostertuin in Ter Apel dateert bijvoorbeeld nog uit de middeleeuwen en de Prinsentuin in de stad Groningen dateert uit het stadhouderlijk tijdperk. Al deze bijzondere tuinen dienen tijdens de Tuin & Kunst Tiendaagse als podium voor kunst en cultuur.

Eén van de hoogtepunten van de Tuin & Kunst Tiendaagse is dit jaar de expositie van botanisch tekenaar Janneke Brinkman-Salentijn die haar 25-jubileum viert met een overzichtstentoonstelling van haar werk in de Fraeylemaborg in Slochteren. Verder geeft kunstenares Maya Wildevuur schilderworkshops op de Ennemaborgh in Midwolda en tijdens de Zomertuinmarathon kunnen de meest bijzondere tuinen van Groningen bezichtigd worden. Kunstenaar Henk Helmantel verzorgt in Westeremden lezingen en rondleidingen en op borg Verhildersum in Leens is een expositie te zien van Theo Leijdekkers. Ook zijn er open ateliers, bloemen- en plantenkeuringen, workshops, lezingen, rondleidingen, fairs, fiets- en wandelroutes en arrangementen.

Groningen heeft veel te bieden op het gebied van tuinen. Stad en provincie kennen vele bijzondere, soms eeuwenoude tuinen zoals borgtuinen, slingertuinen, kloostertuinen, de Hortus in Haren en Domies Toen in Pieterburen. Het ontwerp van de kloostertuin in Ter Apel dateert bijvoorbeeld nog uit de middeleeuwen en de Prinsentuin in de stad Groningen dateert uit het stadhouderlijk tijdperk. Al deze bijzondere tuinen dienen tijdens de Tuin & Kunst Tiendaagse als podium voor kunst en cultuur.

www.tuinen.groningen.nl