Natuur & Milieu laat Groningse aardbevingsslachtoffers niet in de kou staan

Natuur & Milieu laat Groningse aardbevingsslachtoffers niet in de kou staan

Werken & Wonen

In Utrecht is op bijzondere wijze ingespeeld op de aardbevingsproblematiek in de provincie Groningen. Daar is de milieu-organisatie Natuur & Milieu een campagne gestart om Nederlanders te stimuleren om hun woning veel beter te isoleren met als slogan ‘Geef uw huis een warme jas. Daarmee sparen we Gronings gas’. Om mensen te stimuleren mee te doen aan deze campagne is er een bijzondere prijs beschikbaar gesteld, een ‘warme jas’.

Een symbolische warme jas, wel te verstaan. Want volgens Natuur en Milieu is het voor alle Nederlanders zeer aantrekkelijk om hun woning te isoleren. Die isolatiemaatregelen noemen ze een warme jas voor een woning., is het thema van de besparingscampagne, die te vinden is op de website: www.slimwoner.nl. Natuur en Milieu hoopt dat nog meer Nederlanders hun huis nu laten isoleren.

Voor elke duizendste inschrijver op Slimwoner.nl schenkt Natuur & Milieu een warme jas aan een Gronings huis, in de vorm van een isolatiepakket. Iedereen kan meedoen.

Nederland voor Groningen

Groningen heeft schokkend veel gas in de bodem. Dat heeft Nederland veel geld en goeds gebracht. Maar het kost ook wat: trillingen, bevingen, schokken en scheuren. Groningen weet er alles van.

‘Spaar het Groningse gas,’ zegt Olof van der Gaag van Natuur & Milieu. ‘Isoleer nu je huis en help Groningen. En jezelf natuurlijk. Elke Nederlander die zijn huis isoleert, verstookt minder gas. Per jaar scheelt dat al snel zo’n duizend euro.’

Bijna alle huishoudens in Nederland verwarmen hun huis met gas uit Groningen. De gaswinning veroorzaakt zo'n vijftig aardbevingen per jaar. Daarom adviseert het Staatstoezicht op de Mijnen om de gasproductie in Groningen zo snel en zoveel mogelijk terug te brengen.

www.slimwoner.nl