Navigatie overslaan

Gro­nin­gen Air­port Eelde

Groningen Airport Eelde is de luchthaven van en voor Noord-Nederland.

De luchthaven ligt op een steenworp afstand van de stad Groningen, op slechts 20 minuten van Assen en een uur van Leeuwarden. Kiezen voor vertrek vanaf Groningen Airport Eelde betekent kiezen voor tijdwinst en comfort. Voor de drie Noordelijke provincies, maar ook voor Overijssel, Flevoland, Gelderland en het grensgebied met Duitsland, geldt dat de nabijheid van de luchthaven, de goede bereikbaarheid, de gunstige vertrektijden en de snelle incheck Groningen Airport Eelde tot een aantrekkelijke luchthaven maakt.

Er vertrekken jaarlijks duizenden passagiers vanaf Groningen naar prachtige vakantiebestemmingen in o.a. Spanje, Griekenland en Turkije. Voor het actuele vluchtschema en meer informatie over de bestemmingen kunt u kijken op www.groningenairport.nl/bestemmingen. Naast vakantievluchten is Groningen Airport Eelde de opleidingsluchthaven van Nederland. Zowel de KLM Flight Academy als het EFTC Training Center zijn gevestigd op de luchthaven.

De luchthaven ziet het als haar taak om de regio optimaal te faciliteren. Economisch, infrastructureel en maatschappelijk. Zo goed mogelijk. Niet meer en niet minder. Zo is Groningen Airport Eelde een onmisbare schakel voor medische donorvluchten en is het de thuisbasis voor de traumahelikopter van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Het bedrijventerrein en de luchthaven biedt werkgelegenheid en zet de regio op de kaart met Europese gevestigde dealers voor Cirrus- en Eclipse toestellen. Duurzaamheid en de bijbehorende innovaties zijn belangrijke focusgebieden voor de luchthaven. Met het Hydrogen Valley Airport en NXT Airport project wordt er continu gekeken naar hoe er een bijdrage kan worden geleverd aan deze thema’s Groningen Airport Eelde voorop kan lopen.

Meer informatie over de luchthaven en lopende projecten kunt u vinden op www.groningenairport.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring