Navigatie overslaan

GRO The Future

GRO The Future

Groningen. Stad, provincie en regio. Bruisend en uitnodigend. Barstensvol jong talent. Van oudsher een plek van innovatieve aanpakkers. Met de snelst groeiende campus van Nederland en gerenommeerde kennis- en onderzoeksinstituten die beschikken over de nieuwste kennis over 21e eeuwse vraagstukken. Tel daar de uitstekende geografische en digitale verbindingen bij op en dan kun je met recht spreken over een multidisciplinair innovatie ecosysteem voor de toekomst.

The place to GRO

In Groningen wordt er gewerkt aan de wereld van morgen op het gebied van energie, gezondheid, voedsel en digitalisering. Alle transitiethema's werken nauw met elkaar samen in het Groningse ecosysteem, waarbij digitalisering de transitieversneller is. Groningen is dé plek om te groeien en om te werken aan je toekomst.

Groningen zoekt talent, ondernemers, partners en investeerders met een typisch Groningse mentaliteit. Pioniers, baanbrekers en doorpakkers. Die samen met alle partijen in het Groningse ecosysteem willen inzetten op positieve groei en samen willen bouwen aan een groene, gezonde en digitale toekomst met menselijke maat.

Thema's

GRO Energy
Motor voor de nieuwe Europese waterstofeconomie
Groningen loopt voorop in de ontwikkeling van hernieuwbare energie. Op het gebied van groene waterstof is Groningen zelfs koploper in Europa. Als eerste Europese regio kreeg Groningen het stempel Hydrogen Valley. Dat predicaat levert uitstekende first-mover voordelen op: een boost voor technologische kennis, een aanjager voor internationale samenwerkingen en een impuls voor innovatieve bedrijvigheid en talent. En met 400 jaar ervaring als energieregio beschikt Groningen over alle benodigde kennis, infrastructuur en professionals om te komen tot een compleet nieuw duurzaam energiesysteem.

GRO Health
Brandpunt voor baanbrekende zorginnovaties
In de gezondste stad van Nederland groeit de gezondheidseconomie harder dan het landelijk gemiddelde. Dat komt door de combinatiekracht tussen het bedrijfsleven, topinstituten en kennisinstellingen. De R&D-keten is in Groningen optimaal. Van fundamenteel onderzoek tot marktrijpe medische technologie

GRO Digital
Versneller van transitievraagstukken
Welke mondiale transitievraagstukken het ook zijn, digitalisering helpt Groningen om versneld tot antwoorden te komen. Met één van de best ontwikkelde digitale infrastructuren van Nederland, gevestigde grote spelers als IBM, Ordina en Google, een bloeiende startup scene en jaarlijks de grootste ethische hackathon ter wereld, is Groningen vermaard om de nieuwste inzichten over blockchain, big data en artificial intelligence.

GRO Food
Experimenteerzone voor duurzame voedselsystemen
Groningen is van oudsher een landbouwprovincie van naam en faam. In de 21e eeuw gaat de landbouwsector een nieuw hoofdstuk tegemoet. De klimaatcrisis, de problemen rond bodemkwaliteit en de verslechtering van de biodiversiteit nopen tot duurzame oplossingen. In Groningen wordt er op alle fronten geëxperimenteerd met voedselvernieuwing; van natuur inclusief verbouwen tot ziektebestrijding.

Meer informatie

 • GRO Energy

  Groningen loopt voorop in de ontwikkeling van hernieuwbare energie. Op het gebied van groene waterstof is Groningen zelfs koploper in Europa.
 • GRO Health

  In de gezondste stad van Nederland groeit de gezondheidseconomie harder dan het landelijk gemiddelde. Dit komt door de combinatiekracht tussen het bedrijfsleven, topinstituten en kennisinstellingen.
 • GRO Digital

  Groningen barst van de innovatiekracht. Dankzij de rijke digitale sector is Groningen dé plek voor groei en transformatie. Hier werken start-ups, scale-ups en gevestigde grote spelers samen met kennisinstellingen aan wereldwijde vraagstukken. Zo maken we de omslag naar een betere wereld en een beter leven.
 • GRO Food

  De klimaatcrisis, de problemen rond bodemkwaliteit en de verslechtering van de biodiversiteit nopen tot duurzame oplossingen. In Groningen doen we het. Je leest hier meer over dé experimenteerzone voor duurzame voedselsystemen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring